Henrotay: "Mourinho gelooft in Lukaku"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Henrotay: "Mourinho gelooft in Lukaku"
Foto: © SC

Romelu Lukaku gaat het komend seizoen nog eens proberen op Stamford Bridge. "Maar het grote verschil is deze keer dat hij een coach heeft die echt in hem gelooft", aldus Christophe Henrotay.

Twee seizoenen geleden ruilde Lukaku RSC Anderlecht voor Chelsea. De 19-voudig Rode Duivel kwam echter amper aan speelminuten op Stamford Bridge en werd afgelopen seizoen uitgeleend aan West Bromwich Albion. Lukaku maakt echter binnenkort zijn rentree in Londen. Maar waarom zou het deze keer wel lukken?

“Het grote verschil is dat Romelu met José Mourinho een coach heeft die echt in hem gelooft en hem er echt bij wil hebben”, vertelt Henrotay in Sport/Voetbalmagazine. “Bovendien vertrouwde Steve Clarke (de coach van Lukaku bij WBA, nvdr.) me onlangs nog toe dat Romelu kan uitgroeien tot één van de beste spitsen van de planeet.”

“Het is logisch dat geen enkele grote club ter wereld een twintigjarige speler de garantie gaat geven dat hij titularis zal zijn”, vervolgt de spelersmakelaar. “Maar ik twijfel er geen seconde aan dat Lukaku het zal waarmaken bij The Blues.”

Veel criticasters beweren tot op vandaag dat Lukaku te snel de stap naar de Premier League gezet heeft. Tenslotte speelde de Belg met Congolese roots bij Anderlecht amper twee seizoenen op het hoogste niveau. “Als je een aanbod krijgt van de club van je dromen ga je niet twijfelen”, besluit Henrotay. “Er zijn spelers die een carrière lang van Chelsea fantaseren, maar er nooit een kans krijgen. Bovendien heeft Lukaku enorm veel geleerd uit de tegenslagen. Hij is als mens en als voetballer rijper geworden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties