Proces Ribéry en Benzema meteen uitgesteld

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Proces Ribéry en Benzema meteen uitgesteld
Foto: © SC

Het proces van Franck Ribéry en Karim Benzema is al op de eerste dag uitgesteld. Beide Franse stervoetballers moeten zich verantwoorden voor betaalde seks met een minderjarige callgirl.

Ribéry wordt ervan beschuldigd in 2009 betaalde seks te hebben gehad met de op dat ogenblik 17-jarige Zahia Dehar. De 30-jarige middenvelder van Bayern München zou naar verluidt zo’n zevenhonderd euro hebben betaald voor de diensten van de callgirl.

Ook Benzema (foto) zou een jaar eerder al het bed hebben gedeeld met Zahia. De aanvaller van Real Madrid ontkende echter in alle toonaarden dat hij de prostituee ooit heeft ontmoet. Toch riskeren beide heren een celstraf van drie jaar en 45.000 euro boete.

Zelf verklaarde Zahia eerder al te hebben gelogen omtrent haar leeftijd toen ze beide voetballers ontmoette. Een uitspraak die wellicht van doorslaggevend belang kan zijn op het proces.

Maar op de eerste hoorzitting is het proces al meteen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De reden ligt bij de advocaat van Ribéry. De raadsheer twijfelt immers aan de grondwettigheid van de wet die seksuele omgang met minderjarige prostituees verbiedt. Het Franse Hof van Cassatie buigt zich nu over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties