Morgen protestmars rond Sclessin

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 33 reacties
Morgen protestmars rond Sclessin
Foto: © SC

Morgenavond staat er een protestmars in de straten van Luik op het programma. De Standard-fans willen voor de zoveelste keer hun ongenoegen uiten rond de politiek van voorzitter Roland Duchâtelet.

Donderdag staat er naar jaarlijkse gewoonte een bijzondere ‘Raad van Bestuur’ op het programma op Sclessin. Bijzonder in ieder geval. Elk jaar bij het begin van de voorbereiding worden ook partners en sponsors uitgenodigd in de Vurige Stede. Bovendien zijn de Standard-fans ook iedere editie van de partij. Traditioneel wordt het nieuwe shirt van de Rouches op dat moment gepresenteerd.

Maar anno 2013 zal de opkomst veel groter zijn. La Dernière Heure meldt namelijk dat la Famille des Rouches, de overkoepelende supportersfederatie, een protestmars zal houden. Reden daarvoor: het wanbeleid van Duchâtelet.

Geweldloos

“Vanaf negentien uur trekken we naar het stadion”, verduidelijkt Didier Stevens. “Ik wil echter benadrukken dat het een geweldloos evenement zal worden. De federatie duldt dan ook geen uitzonderingen. Ik besef maar al te goed dat er leuzen zullen worden gescandeerd, maar ik hoop dat alles respectvol blijft. Het doel is de clubleiding duidelijk maken dat de fans wel degelijk bezig zijn met het welzijn van de club.”

De organisatoren hebben de clubleiding bovendien gevraagd om een delegatie van zes fans toegang te verlenen op de business meeting. Standard accepteerde bovendien de vraag. “Op die manier kunnen we de leiding een brief voorleggen met onze beweegredenen”, besluit la Famille des Rouches.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties