Interview Deschacht: "Lukaku is geen concurrent, maar collega"

Deschacht: "Lukaku is geen concurrent, maar collega"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht won gisteren na een matige pot voetbal met 1-2 op het veld van het Nederlandse Alcides. Na het laatste fluitsignaal had Voetbalkrant.com een rendez-vous met Olivier Deschacht op de gezellige tribune van het lokale stadionnetje.

Cédric De Volder in Meppel

Alcides, vergelijkbaar met een Belgische vierdeklasser, maakte het de Belgische landskampioen alvast niet gemakkelijk. Veel nieuwe fans zal Anderlecht in Meppel dan ook niet gewonnen hebben. Het wedstrijdverslag kan je bovendien HIER nog eens nalezen.

Olivier Deschacht kwam niet in actie op het kunstgrasveld van Alcides. “Ik heb te veel last van een kraakbeenletsel als ik op synthetisch gras voetbal”, verduidelijkt de linksachter. “Ik vond het dan ook beter om geen risico’s te nemen vandaag.”

"Of ik Jordan Lukaku als een concurrent beschouw? Nee, ploegen als Club Brugge en Standard zijn concurrenten. Jordan is een collega"

De plaats van de Oost-Vlaming werd ingenomen door Christophe Diandy in de eerste helft en Jordan Lukaku na de koffie. Vooral laatstgenoemde wordt, mede door het vertrek van Behrang Safari richting Zwitserland, gezien als dé concurrent voor Deschacht de komende maanden.

“Eigenlijk is er weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar”, vertelt Deschacht. “Safari is vertrokken, maar Jordan heeft zich opnieuw op het voorplan gewerkt. Of ik hem als een concurrent beschouw? Nee, ploegen als Club Brugge en Standard zijn mijn concurrenten. Jordan is een collega.”

"Polyvalentie is een groot nadeel. Ken jij zo'n speler die aan de absolute top staat?"

“Bovendien wil ik hem ten allen tijde helpen”, gaat de sympathieke verdediger verder. “Hij moet klaarstaan om in de basis gedropt te worden. Ik ga tenslotte niet eeuwig blijven voetballen. (lacht) Maar Jordan is leergierig en pikt mijn tips gretig op. Het is leuk om te zien hoe de jongeren staan te popelen om het te maken bij Anderlecht.”

Lukaku zelf liet onlangs nochtans optekenen dat hij zichzelf vooral als een flankspeler ziet. Hoe kijkt Deschacht naar zijn collega? “In mijn ogen is Jordan een flankverdediger, punt. Ik heb hem ook al gezegd dat hij zich moet focussen op één positie. Polyvalentie is een groot nadeel. Ken jij zo’n speler die aan de absolute top staat?”

Benieuwd wat Olivier Deschacht verder te zeggen heeft? Straks verschijnt het volledige interview met de Oost-Vlaming op Voetbalkrant.com!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties