AZ heeft nog werk voor de boeg

Jens Hoofteer
| 3 reacties
AZ heeft nog werk voor de boeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ leed tijdens een oefenduel met Go Ahead Eagles een pijnlijke 3-0- nederlaag. Coach Gertjan Verbeek weet dat hij in Alkmaar een nieuw team zal moeten opbouwen.

Jozy Altidore (naar Sunderland) en Adam Maher (naar PSV) verlieten deze zomer de club uit Alkmaar. Dat heeft het team erg verzwakt, vindt Verbeek. "Het hele land roept dat we ons zo goed versterkt hebben, maar iedereen lijkt te vergeten dat we Maher en Altidore kwijt zijn. Dat zijn dertig doelpunten en twaalf assists", zo schrijft het Noordhollands Dagblad.

Aron Jóhansson en Eli Babalj, twee mogelijke vervangers voor Altidore, konden Verbeek tegen Go Ahead niet bekoren. "De twee spitsen hebben nog niet laten zien dat ze Altidore kunnen vervangen. Ze waren geen van beiden een aanspeelpunt, we konden niet doorvoetballen."

Verbeeck is niet enkel hard voor de voorlinie. "Het lag niet alleen aan de aanval. Ons spel was onsamenhangend, ook op het middenveld. Nee, ik kan hier weinig goeds uit halen. En drie tegengoals is niet niks: verdedigend zijn we er kennelijk ook niet sterker op geworden. We zijn blijkbaar niet zo goed als iedereen verwacht", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties