Pellegrini: "Ik wil attractief voetbal brengen"

Jens Hoofteer
| 2 reacties
Pellegrini: "Ik wil attractief voetbal brengen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manuel Pellegrini gaf woensdag zijn eerste persconferentie als manager van Manchester City. Pellegrini staat in de regel voor aanvallend voetbal en zal dat ook in het Etihad Stadium proberen door te voeren. De Chileen wil wel nog een nieuwe spits.

City liet onlangs Carlos Tévez naar Juventus gaan, en dus is Pellegrini op zoek naar een nieuwe aanvaller. “We hebben momenteel twee spitsen en hebben er dus nog een nodig”, aldus de Chileen.

Pellegrini werd bij City binnengehaald om het elftal attractiever te laten voetballen dan onder Roberto Mancini. “Het is een van de belangrijkste redenen waarom ik hier nu zit. We willen aanvallend voetballen, op de helft van de tegenstander met een offensief ingesteld elftal.”

The Citizenszullen er komend jaar alles aan doen om de buren van United voor te zijn. “Er zijn vijf à zes teams die voor de titel spelen en Manchester City hoort daarbij”, zegt de coach. “Voor mij is de Premier League net zo belangrijk als de Champions League. De afgelopen seizoenen presteerde de club slecht in Europa, maar dat ga ik proberen te veranderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties