Alin Stoica: van Anderlecht-vedette tot kneusje

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Alin Stoica: van Anderlecht-vedette tot kneusje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alin Stoica is opnieuw voetballer. Na een sabbatperiode van zo'n drie seizoenen gaat de middenvelder aan de slag bij het Roemeense Timisoara in de... vijfde klasse.

Alin Stoica werd in 1996 binnen gehaald in het Astridpark als hét absoluut toptalent van Roemenië. De middenvelder doorliep de jeugdreeksen van Steaua Boekarest en werd destijds omschreven als de gedoodverfde opvolger van George Hagi.

Bij RSC Anderlecht behoorde Stoica de lichting met onder anderen Walter Baseggio, Tomasz Radzinski en Jan Koller toe. Onder leiding van Aimé Antheunis gaf hetelftal toppers als Manchester United en Real Madrid het nakijken in de Champions League.

Amateurvoetbal

In 2002 liep het echter faliekant af voor Stoica. En het zou nooit meer goedkomen. De inmiddels 33-jarige Roemeen probeerde zijn carrière nog te herlanceren bij onder anderen Club Brugge, Siena en KAA Gent, maar een succes kan je dat allerminst noemen.

In 2010 hield de middenvelder het voor bekeken bij het Servische Vojvodina. Maar anno 2013 duikt Stoica opniew op in de Roemeense vijfde klasse bij Timisoara. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen. Nochtans speelde Timisoara enkele jaren geleden nog een Europese partij tegen Anderlecht, maar de Roemeense ploeg lijkt wel het spiegelbeeld van wijlen Beerschot AC. Tegenwoordig voetbalt de club, onder de leiding van een groep supporters, in een reeks die in België te vergelijken is met de eerste of zelfs tweede provinciale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties