Interview Foket: "Die jeugdfoutjes moeten uit mijn spel"

Foket: "Die jeugdfoutjes moeten uit mijn spel"
Foto: © SC

Thomas Foket moet zich dit seizoen gaan bewijzen bij KV Oostende. De nog steeds maar 18-jarige flankspeler wordt door Gent een jaartje uitgeleend en hij heeft hoge verwachtingen, maar houdt ook rekening met een moeilijk seizoen. "Daar kan ik enkel maar uit leren."

Foket kreeg onder Sollied reeds een paar kansen, maar bij Victor Fernandez kwam hij niet meer in actie. De Vlaams-Brabander heeft nu een seizoen de tijd om ervaring op te doen: "Ik ga mijn kansen grijpen", vertelde hij aan Voetbalkrant.com

Thomas, nog even over je uitleenbeurt. Je koos voor Oostende, maar er waren nog teams geïnteresseerd.

"Oostende was altijd het meest concreet in de onderhandelingen. Ze toonden het meeste wil om me te halen en dat is belangrijk voor me. En natuurlijk denk ik hier de meeste speelkansen te zullen krijgen."

Sprak je met de trainer voor te tekenen?

"Ja, Frederik Vanderbiest legde me zijn visie uit over de ploeg en het spelsysteem. Hij ziet me ook als een aanvallende flankspeler. Dat experiment als vleugelverdediger was enkel onder Sollied, maar dat is nu volledig in de koelkast gestoken."

Je weet dat het mogelijk een moeilijk seizoen wordt. Heb je daar schrik voor?

"Zeker niet. We gaan moeten vechten, maar we zijn daar klaar voor, ook ik. Het valt allemaal nog af te wachten natuurlijk."

Voel je vertrouwen in de ploeg?

"Zeker wel. We zien het allemaal zitten. Onze sterkte zal ook ons collectief moeten worden. Er zijn geen individuen bij ons."

Jullie start kondigt zich wel pittig aan.

"Genk en Brugge. Ja, we zullen direct weten waar we staan. Maar ook al verliezen we die twee matchen, we mogen niet direct beginnen panikeren. We zullen in de loop van het seizoen moeten groeien. Maar als we iets pakken, zou dat top zijn."

Je sprak over speelminuten. Heb je het gevoel dat je dicht bij de basis staat?

"We hebben tot nu toe een beetje van alles geprobeerd en gaan naar een typeploeg. Maar ik weet het niet. Er is ook nog een tester die waarschijnlijk gaat tekenen (Mushekwi, nvdr.) en we hebben veel gewisseld de laatste wedstrijden. Na de oefenmatch van morgen tegen Roeselare zullen we wat meer weten."

Er werd al gezegd dat dit jouw seizoen moet worden.

"Ik ga mijn kansen grijpen, maar van die druk van buitenaf trek ik me niet veel aan. Daar let ik gewoon niet op."

Wat wil je bijgeleerd hebben als je binnen een jaar terugkeert naar Gent?

"Ik wil vooral meer ervaring opgedaan hebben. Die jeugdfoutjes moeten er uit. Ik wil zekerder zijn aan de bal en er alles uithalen wat ik kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties