"Bayern wordt geen kloon van Barcelona"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Bayern wordt geen kloon van Barcelona"
Foto: © SC

Pep Guardiola is ondertussen enkele weken aan de slag in Beieren. Ook Arjen Robben is te spreken over de werkwijze van de Catalaan. "Maar Bayern wordt geen kloon van Barcelona."

Bayern München bewees vorig seizoen dat een club ook het Europese toneel kan domineren als die niet naar de naam 'FC Barcelona' luistert. Der Rekordmeister schreef namelijk de Duitse landstitel, beker en Champions League bij op het palmares. En toch werd een Catalaanse succestrainer aangetrokken om een vervolg te breien aan dat verhaal.

Guardiola zelf liet al optekenen dat hij Bayern naar het model van Barça wil laten voetballen. De aankoop van Thiago Alcantara doet alvast vermoeden dat de Catalaan zijn succesrecept gewoon wil kopiëren. "Maar Bayern wordt geen kloon van Barcelona", weerlegt Arjen Robben in Sp!ts. "We laten nu al enkele jaren zien dat we ook prijzen kunnen winnen op onze manier. Ik denk dat het niet slim is om het roer om te gooien."

Toch beseft ook de Nederlander dat er het één en ander zal veranderen in Beieren. "We moeten blijven evolueren en als club stappen vooruit zetten. Dat merk je trouwens ook aan de groeiende concurrentie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties