Anderlecht heeft (voorlopig) een probleem

Anderlecht heeft (voorlopig) een probleem
Foto: © SC

Met Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter trokken de eerste twee spitsen in de pikorde deze zomer de paars- witte deur achter zich dicht. Anderlecht was nog niet echt actief op de transfermarkt en lijkt zonder versterking vooraan in de problemen te komen.

Koning Dieu en kroonprins Tom zijn weg, de volgende in lijn voor de troon als spits van RSCA is Gohi Bi 'Zorro' Cyriac. De spits was quasi het volledige vorige seizoen geblesseerd en na hem gaapt nu een grote leemte. Matías Suarez kan depanneren centraal vooraan, maar daar blijft het dan ook bij.

De ideale aanvalsleider voor Anderlecht leek lange tijd Ilombe Mboyo. De Brusselaars raakten er met AA Gent echter niet uit over de transfersom, waardoor de zoektocht naar een nieuwe spits maar doorgaat. Zelfs koning ad interim Cyriac begrijpt dat er vooraan nog iets bij moet.

De competitie nadert met rasse schreden en laat spitsen nu eens het meeste werk hebben om zich in een nieuwe ploeg te integreren. Bij een middenvelder moet je ook weten op welke voet je hem moet inspelen, maar bij een spits kan dat kleine procentje onzuiverheid het verschil maken tussen een open doelkans of een bal over de achterlijn.

Zal Anderlecht zijn spits nog vinden én raakt hij op tijd ingespeeld? We zijn alvast benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties