Interview Kristinsson: "Hoop op kwalificatie tegen Standard opgegeven"

Kristinsson: "Hoop op kwalificatie tegen Standard opgegeven"
Foto: © SC

Vanavond gaat Standard op zoek naar een plaats in de derde voorronde van de Europa League. Het won zijn heenwedstrijd in de tweede voorronde tegen KR Reykjavik met 1-3 en kan het op Sclessin helemaal afmaken.

Door Timothy Collard

De coach van de tegenpartij, Runar Kristinsson, gaat er niet van uit dat zijn team nog voor een stunt zal zorgen. “Neen, dat wordt héél héél moeilijk”, aldus de oud-speler van Lokeren aan Voetbalkrant.com. “In de heenwedstrijd speelden we een goeie eerste helft, maar na de rust toonde Standard dat ze sterker zijn.”

“Mits een goed resultaat thuis hadden we misschien nog kunnen verrassen, maar nu hebben we de hoop op kwalificatie voor de volgende ronde opgegeven. De competitie is bovendien levensbelangrijk voor ons. We spelen zondag al opnieuw en volgende woensdag staat de halve finale van de beker op het programma.”

"Jonge gasten krijgen hun kans tegen Standard"

Kristinsson is door het drukke schema dan ook van plan om enkele jonge spelers tussen de lijnen te brengen. “We gaan ons best doen, want we willen hier niet met zware cijfers onderuit gaan. Maar ik ga wel wat jonge gasten speelminuten gunnen, want veel van mijn spelers zijn toch wat vermoeid. De wedstrijd tegen Standard wordt onze zevende deze maand en dat worden de spelers toch wel gewaar.”

De 43-jarige oefenmeester speelde tussen 2000 en 2007 voor Sporting Lokeren en keert nu terug naar Sclessin, waar hij vaak speelde. “Het is genieten om terug in België te zijn. Ik zei het ook tegen mijn spelers: ‘Jongens, we gaan op het gemak naar een mooi hotelleke en we gaan daar zo veel mogelijk proberen rusten met het oog op de belangrijke wedstrijden van de komende weken.’”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties