Barcelona verplettert Santos

Barcelona verplettert Santos
Foto: © SC

Barcelona heeft uitgehaald in de trofeu Joan Gamper, de traditionele galamatch voor het seizoen. Santos werd met 8-0 naar huis gespeeld tijdens de eerste wedstrijd van Neymar in Camp Nou.

Sander De Graeve in Barcelona
 
Vooraf werd het seizoen plechtig geopend met dans, acrobatie en de traditionele ploegvoorstelling met vuurwerk. Messi, Iniesta en nieuwe ster Neymar kregen het meeste bijval.
 
Daarna namen Puyol en de nieuwe coach Martino het woord. Camp Nou ontplofte ook om ex-coach Tito Vilanova een hart onder de riem te steken.
 
Messi opent de score
 
Pedro en Messi, wie anders, kregen de eerste keer de handen op elkaar. Pedro kon net niet afwerken. Enkele minuten later weerklonk dan toch Goooooool de Messi door het stadion. Pedro was deze keer de aangever. Messi was sneller dan de Braziliaanse doelman en prikte de 1-0 in een leeg doel.
 
 
De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Camp Nou was amper uitgevierd toen Leo een voorzet van Dani Alves over zijn eigen doelman werkte. Blaugrana had er zin in, van de Brazilianen kon enkel Neilton (de 'nieuwe' Neymar van Santos) dreigen. Alexis had een goede interceptie in huis en na een lange één-twee met Messi plaatste hij de bal enig mooi in het hoekje.
 
Ook al ging het om een galamatch, niemand staat na 21 minuten drie goals in het krijt. De lijdensweg van een zwak Santos was nog lang niet voorbij. Pedro maakte er 4-0 van zeven minuten later.
 
Vier voor, vier na de rust
 
Als bij wonder bleef de manita voor de rust uit. Santos haalde de koffie met vier goals in het verlies. Na de rust mocht Neymar zijn debuut vieren tegen zijn ex-club. Van heel Barcelona bleven enkel Alexis, Mascherano en Messi staan.
 
Na goed 50 minuten was het eindelijk van handjes zwaaien in Camp Nou. Alexis leek in zijn dribbel driemaal de bal te verliezen, maar kreeg het leer toch tot bij Fabregas. Die deponeerde het mooi naast de keeper in het mandje. 
Daarna was het een tijdlang wachten op een doelpunt. De 81.000 supporters hielden zich dan maar bezig met de mexican wave een keer of tien door het stadion te laten rollen.
 
 
Na 68 minuten vond Neymar de tijd rijp om zijn debuut wat extra glans te geven. Hij sneed de zestien binnen om dan even ostentatief op Fabregas te wachten. Wanneer die opdaagde kreeg hij zijn tweede van de avond op een presenteerblaadje. Santos werd werkelijk helemaal afgemaakt. Goed vijf minuten later krulde Adriano de bal van erg ver in de kruising.
 
Invaller Dongou kreeg wat later nog een cadeautje van Fabregas. Van anderhalve meter mocht hij volledig vrij binnentikken. 8-0 voor Barcelona. Daar bleef het uiteindelijk bij in Camp Nou. Neymar zag nog een kans gekeerd door de doelman, maar mocht terugkijken op een geslaagd debuut.
 
Opstelling Barcelona: Valdes (46' Pinto), Alba ('46 Adriano), Piqué (46' Bartra), Mascherano ('76 Bagnack), Alves ('46 Montoya), Iniesta (46' Fabregas), Busquets ('46 Song), Messi ('62 Dongou), Xavi ('46 Roberto), Pedro ('46 Neymar), Alexis ('71 Nieto).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties