Heeft Torres schrik van Lukaku?

Heeft Torres schrik van Lukaku?
Foto: © SC

Fernando Torres staat in de belangstelling van een aantal clubs. Misschien dat de Spaanse spits maar wat graag de concurrentie met Romelu Lukaku zou willen vermijden bij Chelsea en dus graag zou willen verkassen.

Door Aernout Van Lindt

Het gebeurde al met Fernando Torres bij de Spaanse nationale ploeg: de ervaren rot wordt steeds meer op de bank gehouden en kan zijn stempel steeds minder drukken op de ploeg. De Spaanse spits is 29 en kan je moeilijk al afgeserveerd noemen. Torres heeft torinstinct en weet als geen ander zijn kans af te wachten.

Dat levert hem nu ook belangstelling op van onder andere Liverpool en Valencia. En misschien dat Torres maar best de sprong richting Liverpool of Spanje maakt, uit eigenbelang. Want bij Chelsea is er een New Kid on The Block: Romelu Lukaku

Torres heeft de statistieken niet mee: hij zorgde vorig seizoen in de Premier League voor 8 doelpunten, terwijl Lukaku er niet minder dan 17 potte voor West Bromwich Albion. Toen de Engelse tabloids hun lijstjes begonnen samen te stellen voor het nieuwe seizoen, stond Lukaku bij sommige kranten zelfs bovenaan als potentiële topschutter in het komende seizoen.

Als Lukaku er veel kan maken is dat goed voor de Rode Duivels uiteraard, maar het betekent ook dat hij veel speelminuten zou moeten genereren. En die lijkt hij alvast te kunnen gaan krijgen, want het is algemeen geweten dat José Mourinho een fan van het eerste uur is van sterke Romelu.

Het is dan nog maar de vraag of Torres en Lukaku kunnen samen in een team spelen, of dat een van beiden tweede viool zal moeten gaan spelen. Blijkt dat Torres te zijn, dan is een transfer misschien effectief aan de orde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties