"Tielemans trainde zelfs extra, hij laat zich niet gek maken"

"Tielemans trainde zelfs extra, hij laat zich niet gek maken"
Foto: © SC

Met wie zal Anderlecht vanavond aan de aftrap komen tegen Cercle Brugge? We moeten het eerlijk toegeven: na Lokeren verwachten we veranderingen, maar op welke posities is nog koffiedik kijken. Als we één gokje mogen wagen, durven we wel alvast inzetten op Youri Tielemans.

Tielemans toonde tegen Lokeren zijn klasse, durf en vista. Iets wat zowel Kljestan als zeker De Zeeuw voor hem lieten afweten. Nu is het nog niet zeker dat Kljestan klaar zal raken voor de wedstrijd, maar Milivojevic zal wel beschikbaar zijn. John van den Brom twijfelde echter nog om hem meteen voor de leeuwen te gooien. Wat de kansen van Tielemans enkel doet stijgen.

De 16-jarige middenvelder zal dit seizoen slechts met mondjesmaat aan het woord worden gelaten. Persverantwoordelijke David Steegen liet al weten dat Tielemans met dezelfde voorzichtigheid behandeld zal worden als Romelu Lukaku, de man die hem voorging om als 16-jarige te worden beschouwd als grootste talent van Neerpede. Uit alle hoeken klinkt echter dat Tielemans zeker niet zal gaan zweven. "Hij trainde deze week zelfs extra om te werken aan zijn mindere punten", aldus John van den Brom. "Hij zal zich zeker niet gek laten maken. Hij zit heel goed in elkaar."

"Hij zit heel goed in elkaar"

En de Nederlander zal ook niet twijfelen om indien nodig Tielemans in de ploeg te droppen. "Zeker niet", zei hij met klem. "Hij heeft het bewezen. Hij verdiende al de lof die hij deze week kreeg. Al vind ik het spijtig dat de prestatie van Chancel Mbemba daardoor wat naar de achtergrond verdween."

Maar terug naar de wedstrijd van vanavond. "Ik weet het zelf ook nog niet", zei Van den Brom. "Hij is een serieuze optie. Ik kijk niet naar leeftijd. Hij zal zeker zijn minuten maken dit seizoen, dat heb ik eerder al gezegd. Zijn mentaliteit is schitterend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties