Verbist krijgt drie pareltjes om de oren

Verbist krijgt drie pareltjes om de oren
Foto: © SC

Cercle Brugge is het kind van de rekening geworden voor de mindere prestatie van Anderlecht tegen Lokeren. De Brusselaars voetbalden een hoop kansen bij elkaar en maakten er vier op schitterende wijze af. Cercle stond er bij en keek er naar.

Geen Milivojevic bij Anderlecht. De Serviër trainde nog maar vier dagen dagen mee en moest nog even van op de bank toekijken. Youri Tielemans dus in de basis, want de 16-jarige jongeman had tegen Lokeren indruk gemaakt op vriend en vijand. Anderlecht aan een vroege achterstand bij een voorzet die net voorbij Kabananga waaide. Aan de overkant was het wel prijs: Bruno met de actie en voorzet, Gillet naast de bal, maar daar kwam 'good old' Oli Deschacht aangestormd. Met de buitenkant van zijn linkse draaide hij de bal zowaar in de kruising. Net als bij al (lees zeldzame) goals vierde de routinier uitbundig.

Nog een hele mooie

Het was één van de schaarse hoogtepunten uit de eerste dertig minuten die vooral gekenmerkt werden door veel goede bedoelingen, maar weinig accurate uitvoering. Cercle lag niet onder, maar de voorzetten leken nergens naar. Aan de overzijde werden er ook ballen de zestien in gegooid, maar dat is momenteel de kracht van Anderlecht niet, want er staat geen Mbokani of De Sutter meer die in duel kan gaan. Een beetje verdediger heeft het immers heel makkelijk tegen frêle jongens als Suarez en Cyriac indien die niet op snelheid kunnen worden uitgespeeld.

Het laatste kwartier bood dan weer wel meer. Het voorgenoemde tweetal tekende nog voor een goeie kans voor de pauze. Lange pass van de Argentijn en perfect in de loop van Cyriac, maar de Ivoriaan besloot in het zijnet. Toch een teken dat zijn beste vorm er nog steeds niet is, want zo moeilijk leek het niet. Cercle sloeg bijna toe via Buysse, maar het was toch paars-wit dat zijn voorsprong verdubbelde. Een geniale ingeving van Suarez die de bal met geweldig veel gevoel en van buiten de zestien over een grabbelende Verbist stiftte.

Bruno topschutter

Anderlecht voetbalde beter na de rust, wat ook makkelijk is met een een 0-2 op het bord. En de bezoekers gingen gewoon door met het 'mooiedoelpuntenfestival'. Bruno krulde enig mooi de bal van buiten de zestien in de kruising. Even later liep hij helemaal vrij te wezen in de zestien bij een voorzet van Suarez en knalde droog in de hoek: 0-4 en boeken toe, zover die nog niet opgeborgen waren. Voor Bruno trouwens al zijn derde van de jonge competitie.

Tijd voor Van den Brom om Milivojevic zijn eerste minuten nog te gunnen en ook Lukaku nog eens te testen als linkeraanvaller. Cercle maakte - buiten een afstandsschot van Van Eenoo die Proto aan het werk zette - niet veel meer klaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties