Waarom wint KVO simpelweg van Club?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Waarom wint KVO simpelweg van Club?
Foto: © SC

Zondag staat KV Oostende voor de eerste thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League. De promovendus ontvangt meteen Club Brugge. KVO is volgens het merendeel van de voetbalfans een vogel voor de kat, maar Voetbalkrant.com laat de troepen van Frederik Vanderbiest alvast figuurlijk stunten

Door Cédric De Volder

KV Oostende debuteerde vorig weekend op het hoogste niveau met een 3-0-nederlaag op het veld van KRC Genk. Geen schande, maar toch ligt het retourkaartje naar tweede klasse al klaar in het Albertpark. “Je moet een kat natuurlijk een kat noemen”, vertelt Frederik Vanderbiest in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het lijkt dat we momenteel de meest populaire ploeg zijn in België. Al geef ik natuurlijk maar wat graag toe dat we ook zondag op papier geen schijn van kans maken.”

Elk team heeft echter recht op een eerlijk proces. En net daarom gingen wij, in samenwerking met de veldheer van KVO, na waarom de Kustjongens zondag net wel zullen winnen van blauw-zwart.

1.       De KVO-spelers komen extra gemotiveerd aan de aftrap.

De voorbije dagen werd in de vaderlandse media heel wat gepubliceerd rond de onkunde van de kern. Net die kritiek kan wel eens omslaan in een drang om zichzelf te bewijzen. “Ik heb voorlopig nog geen artikels opgehangen in de kleedkamer”, vertelt Vanderbiest. “Al breng je me nu wel op enkele ideeën. Maar ik vrees dat het onbegonnen werk is om alles op te hangen. (lacht) Ik probeer mijn spelers vooral te beschermen tegen de kritiek. Als je telkens dezelfde commentaar leest, begin je dat stilaan ook te geloven en net dat wil ik vermijden.”

2.       Club Brugge zal de gedoemde degradant wellicht onderschatten.

Het is niet onlogisch dat sterren als Eidur Gudjohnsen, Victor Vazquez en Maxime Lestienne niet staan te springen om een partijtje af te werken tegen KV Oostende. En net daar schuilt het gevaar. Dat KVO Club niet op kwaliteit kan verslaan, is een feit. Maar blauw-zwart kan zichzelf net zo goed zelf de das omdoen. Al zullen de troepen van Juan Carlos Garrido wellicht op hun hoede zijn na de blamage in Polen. “Op papier maken we inderdaad geen kans, maar ik hoop zelf dat de Brugse sterren ons zullen onderschatten. Bovendien zal de wedstrijd van afgelopen donderdag in Wroclaw wellicht nog wat in de benen hangen.”

3.       Het Albertpark toonde zich de voorbije seizoenen een haast onneembare vesting.

Het stadion van KVO is voor het thuisdebuut meteen uitverkocht. Vissen komen dus wel degelijk naar het voetbal kijken, ook al was dat de grootste vrees van het clubbestuur. Wellicht willen de Kustjongens de talrijk opgekomen fans niet teleurstellen. “De wedstrijd valt op een ideaal moment”, gaat de ex-speler van onder meer wijlen RWDM, KSV Roeselare en OH Leuven verder. “In augustus trekken veel mensen – en dus ook voetbalfans – een dagje naar zee. Die uitstap kan meteen worden gekoppeld aan een avondje voetbal. Bovendien bouwden we de laatste seizoenen inderdaad een mooie thuisreputatie op. Ik hoop dan ook dat we die lijn kunnen doortrekken. Elk team moet nerveus worden voor een tripje naar Oostende.”

4.       Het voetbal leeft opnieuw in Oostende.

Oostende is vooral bekend als badstad. Op sportief vlak zijn de ogen dan weer gericht op basketbalclub Telenet Oostende. Toch ondervindt Vanderbiest een positieve spiraal rond KVO. “Ik merk sinds vorig seizoen dat het voetbal opnieuw een item is in de stad. De mensen vinden opnieuw de weg naar het stadion. Ik herinner me nog periodes dat er voor een zevenhonderd tal aanwezigen werd gevoetbald, maar tegenwoordig is het stadion regelmatig uitverkocht.”

5.       Het treffen tussen KVO en Club is, naast een prestigieuze strijd, ook een West-Vlaamse derby.

KV Oostende – Club Brugge roept nochtans niet meteen derbysfeertje op. Toch is de wedstrijd speciaal voor veel inwoners van ‘de Koningin der Badsteden’. “Om die historie te begrijpen moeten we al teruggaan tot het seizoen 1998 – 1999", aldus Vanderbiest. "KVO degradeerde toen uit de hoogste voetbalafdeling en maakte een vrije val richting derde nationale. Op dat moment zijn veel fans afgehaakt en richting het Jan Breydelstadion getrokken. Dat doet bij de fanatieke kern nog steeds pijn. Of die fans nu gaan terugkomen? Dat durf ik niet te stellen, maar er staat wel een eergevoel op het spel zondagavond.”

Geloof jij in de kansen van KV Oostende tegen Club Brugge?

Waag een gokje bij UNIBET. Met een inzet van 60 euro verdien je maar liefst 360 euro als KVO de troepen van Juan Carlos Garrido in het zand doet bijten. Kies je toch meer zekerheid en wint Club simpelweg in het Albertpark? Een gokje van 60 euro levert in dat geval 90 euro op. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties