Kawashima: "Ik droom van een topcompetitie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Kawashima: "Ik droom van een topcompetitie"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Eiji Kawashima zag er met Yohann Thuram-Ulien een kwaaie klant bijkomen voor die ene plaats onder de Luikse lat. Toch is de goalie ambitieus. "Ik wil een transfer naar een topcompetitie verdienen."

Eiji Kawashima is nog steeds een fenomeen. Europa, laat staan België, is immers niet dik gezaaid met Japanse voetballers. Net daarom sprak Fifa.com met de Japanse international. En de doelman van Standard toonde alvast ambitie.

De doelman beklaagt zich zijn overstap naar de Jupiler Pro League alvast niet. Vooral de Belgische knowhow bleek een factor die hem destijds over de streep kon trekken. “Het Europese voetbal zorgt voor een andere ervaring dan de Japanse variant. En net daarom besloot ik destijds om naar België te trekken. De trainingsmethoden zijn in Europa bovendien ver gevorderd, terwijl zo’n zaken in mijn thuisland nog in de kinderschoenen staat. Ik leer elke dag bij in Luik.”

Toch heeft Kawashima vertrouwen in de Japanse generatie. Op de afgelopen Confederations Cup liet de nationale ploeg alvast enkele mooie dingen zien. “Ik probeer mijn ervaring nu ook door te geven aan mijn Japanse ploegmakkers. In het algemeen kan je stellen dat de nationale competitie er zeker op vooruit gaat. Waarom ik net België koos? De standaard om meteen aan de slag te gaan in een grote competitie, lag destijds nog te hoog.”

Toch heeft Kawa nog ambitie. Hij wil uiteraard scoren op het komende wereldkampioenschap, maar droomt van een transfer. Er was enkele weken geleden nog interesse van Torino. “Ik wil mezelf tonen bij Standard en op het WK en op die manier een transfer afdwingen. Ik droom van een topcompetitie. Er zijn weinig jonge doelmannen in pakweg de Premier League, dus met mijn dertig lentes heb ik er bovendien de leeftijd voor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties