Reactie Wils overtuigd ondanks 0 op 6: "Meer kwaliteit dan vorig seizoen"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Wils overtuigd ondanks 0 op 6: "Meer kwaliteit dan vorig seizoen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse begint aan de competitie met nul op zes en staat dit weekend al onmiddellijk voor een belangrijke opdracht tegen Cercle Bruge. Thomas Wils heeft er alle vertrouwen in dat Lierse een rustig seizoen zal kunnen doormaken. Er is immers meer kwaliteit in het team dan vorig jaar.

Door Robby Morren

Lierse had op Sclessin geen kans en ging met zware maar terechte 3-0 cijfers de boot in. "Standard gaf de indruk dat we mee konden voetballen maar op het moment dat wij een foutje maakten, kwamen zij er heel snel uit. Ze scoorden twee doelpunten heel snel achter elkaar. Als je op Standard 2-0 achter komt, dan weet je dat het heel moeilijk wordt."

"We wisten wel dat Standard fel zou starten en zou drukken. We probeerden de rust in de ploeg te houden en dat lukte af en toe maar het was moeilijk om naar voor te geraken want zij stonden heel hoog", legt Wils uit.

Cercle wordt belangrijk

"De komende match, thuis tegen Cercle, wordt belangrijk maar we wisten op voorhand dat de matchen tegen Zulte Waregem en Standard moeilijk gingen zijn. Tegen Zulte Waregem hebben we wel een goede prestatie neergezet maar we pakten geen punten. Op Standard hebben we niets kunnen rapen maar dat is op zich nog geen ramp want alles wat je op Standard zou kunnen pakken is een bonus."

Meer kwaliteit dan vorig seizoen

"Er zit nu meer voetballend vermogen in de ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Je ziet dat we blijven voetballen, ook al hebben we verloren. Er sluipen op dit moment nog fouten in maar dat is ook normaal. We hebben een nieuwe trainer, nieuwe ideeën en we moeten hieruit leren. Het resultaat zal er wel komen. We zijn sowieso sterker dan vorig jaar."

"We starten nu met nul op zes maar daar gaan we niet blijven staan. Ik ben ervan overtuigd dat we echt wel voldoende kwaliteiten hebben om een rustig seizoen door te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties