Broos: "Verwacht een beter Zulte Waregem"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Broos: "Verwacht een beter Zulte Waregem"
Foto: © SC

Zulte Waregem speelt morgenavond zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Tegenstander is PSV, dat met een 2-0-voorsprong afzakt naar België. Voetbalkrant.com besprak de kansen van Essevee met Hugo Broos.

Door Timothy Collard

Zulte Waregem werd vorige week op een hoopje gespeeld door een jong en dartel PSV. De jonge talenten van Phillip Cocu wonnen uiteindelijk met 2-0, al had de score een pak hoger kunnen uitvallen. Een oppermachtig PSV, of gewoon een flauw Zulte Waregem? “Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt” aldus Hugo Broos aan Voetbalkrant.com.

"Een vroeg doelpunt kan paniek zaaien bij de jonge garde van PSV"

“Ik had niet verwacht dat PSV zo goed ging zijn, als je ziet wie daar deze zomer allemaal is vertrokken. Langs de andere kant speelde Zulte Waregem ook wel een zwakke match. Ze hebben nooit hun niveau van vorig jaar gehaald in die wedstrijd.”
 

Een 2-0-achterstand ophalen  is niet onmogelijk, maar Essevee staat wel voor een loodzware opdracht woensdagavond. “Je mag toch verwachten dat Zulte Waregem een beter niveau gaat halen dan in de heenwedstrijd."

"Bovendien is het afwachten of PSV het ook hier in België zo goed zal doen. Waregem heeft een vroeg doelpunt nodig, dat kan paniek zaaien bij de jonge garde van de Lampenclub.

"Er zijn heel wat domme beslissingen genomen door één bepaalde persoon"

Het was vorige week ook niet bepaald rustig aan de Gaverbeek. De hele heisa rond de aanvoerdersband deed heel wat stof opwaaien. “Er gebeurt van alles in Waregem. De club stond de afgelopen jaren garant voor rust, maar dat veranderde na een heel goed seizoen.”

“Er zijn heel wat domme beslissingen genomen door één bepaalde persoon (Broos doelt op sterke man Patrick Decuyper, nvdr.) en daardoor is de rust volledig verdwenen. Sommige mensen moeten beseffen dat voetbal niet hetzelfde is als zaken doen en twee keer nadenken wanneer ze een beslissing maken.”

Na afloop van de wedstrijd PSV-Zulte Waregem was er ook kritiek op coach Francky Dury. Die zou volgens enkele analisten geen al te beste beurt hebben gemaakt op tactisch vlak. “Na de wedstrijd is het natuurlijk altijd makkelijk spreken. Het enige wat mij wat verbaasde, is het feit dat Berrier op de flank speelde en niet in het centrum.”

“Hij komt veel beter tot zijn recht in het centrum, waar hij een vrije rol kan bekleden. Maar goed, als je daarna dan meer te weten komt over het verhaal-Hazard, dan begrijp je die beslissing wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties