Jeurissen: "Assistent zal slecht geslapen hebben"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Jeurissen: "Assistent zal slecht geslapen hebben"
Foto: © SC

De nieuwe buitenspelregel zorgt voor heel wat commotie in het land van Koning Voetbal. Vooral het goedgekeurde doelpunt van Dalibor Veselinovic op Mambourg zorgde voor onduidelijkheid. Voetbalkrant.com ging te rade bij Robert Jeurissen.

Door Cédric De Volder

De wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Waasland-Beveren was de voorbije dagen hét onderwerp in menige drankgelegenheid. Niet zozeer omwille van de wedstrijd op zich, maar vooral de onduidelijkheid rond de nieuwe buitenspelregel bracht een debat op gang. De KBVB kon gisteren geen eenduidige verklaring naar buiten brengen. De Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) liet dan weer weten dat het doelpunt volgens het nieuwe reglement moet worden afgekeurd. Voetbalkrant.com ging alvast een reactie sprokkelen bij Robert Jeurissen, voorzitter van de CSC.

Mijnheer Jeurissen, hoe staat u tegenover de nieuwe buitenspelregel?

Jeurissen: “De FIFA heeft nu eenmaal beslist om die regel in te voeren. Het is dan ook aan ons om zo’n zaken toe te passen op het veld. Het stond natuurlijk in de sterren geschreven dat er, vooral tijdens de eerste wedstrijden, onduidelijkheid zou ontstaan. En dat is meteen gebleken. Net daarom heeft de CSC beslist om gisteren naar buiten te komen met een verklaring.”

Maar u bent het er zelf ook mee eens dat zo’n wijziging geen goede zaak is?
“Dat zal moeten blijken in de toekomst. Donderdag staat er een training op het programma voor onze scheidsrechters en hun assistenten en daar zullen we de betrokken partijen alvast beoordelen. In het stadion is bovendien ook telkens een waarnemer aanwezig. Het rapport van die man is in deze zaak doorslaggevend. Bovendien ging het in Charleroi – Waasland-Beveren over een sleutelmoment in de wedstrijd.”

Hoe moeilijk is het voor scheidsrechters, en in dit geval een assistent, om de knop om te draaien en zo’n nieuwe regel toe te passen?
“Ik ben me er ten volle van bewust dat het een serieuze aanpassing vergt van die mensen. Ik ben er trouwens zeker van dat de assistent in kwestie, zoals elke sportman na een mindere prestatie, slecht zal geslapen hebben. Net daarom is het belangrijk dat de CSC nu een ondersteunende rol speelt in dit verhaal.”

Ik mag daaruit besluiten dat de assistent geen gevolgen zal ondervinden van de fout?
“Ik wil die man zeker en vast niet onder druk zetten, maar dat wil niet zeggen dat we een dergelijke fout links laten liggen. We laten onze jongens niet zomaar vallen, hé. Ik vrees dat we anders weinig referees zouden overhouden. (lacht) Maar het is natuurlijk wel zo dat die fout zich geen twee en drie keer mag herhalen. Een coach kiest op zondag tenslotte ook een andere doelman als zijn eerste keuze enkele keren in de fout gaat.”

Bedankt voor de reactie, mijnheer Jeurissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties