Interview Henkens: "Ik zal vieren als ik scoor tegen KV"

Henkens: "Ik zal vieren als ik scoor tegen KV"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robin Henkens speelt zaterdag tegen zijn ex-club KV Mechelen. De jonge Limburger speelt tegenwoordig als aanvallende middenvelder en dat bevalt hem wel. "Ik kan iets makkelijker voor de goal komen dan Maric", legt hij de positiewissel uit.

Robin, spelen tegen KV Mechelen? Toch iets speciaal?

"Natuurlijk. Ik ken de meeste spelers van KV toch en dat maakt het sowieso speciaal."

Zijn er al plaagstootjes over en weer gegaan?

"Nee, nog niet. Maar ik denk dat ik vanavond misschien wel nog een paar berichtjes ga sturen naar enkele ex-ploegmaats."

Moest je scoren, ga je dan juichen?

"Tuurlijk. KV Mechelen was een deel van mijn carrière maar ik zit nu bij Waasland-Beveren. Ik ga zeker vieren, maar ik wil de supporters van KV zeker niet voor het hoofd stoten. Of het nu tegen KV is of tegen Anderlecht, een goal vier je nu eenmaal."

Heb jij je plaats al helemaal gevonden bij Waasland-Beveren?

"In het begin was het toch wat zoeken, maar we zijn nu twee maand bezig en het loopt steeds beter. Ik ben goed geïntegreerd en met de ploeg gaat het ook in stijgende lijn."

Je hebt een nieuwe positie gekregen.

"Normaal was het de bedoeling dat ik op de 8 zou gaan spelen en Maric op de 10. Maar tijdens de stage heeft de trainer daar met ons over gesproken en gevraagd of we het zagen zitten om te wisselen. Ik heb iets meer loopvermogen dan Milos en kan dus makkelijker voor de goal komen. En dat is de bedoeling. Milos kan op een positie lager ook iets beter de bal vasthouden dan ik. We zagen het beiden wel zitten en het loopt goed tot nu toe."

Is dat een grote aanpassing?

"Ik had bij Mechelen ook wel al op de 10 gespeeld. Het zit hem veelal in de details."

Kan je de twee clubs vergelijken?

"Eigenlijk zijn ze heel vergelijkbaar. KV Mechelen zit al langer in eerste en staat op dat gebied misschien wat verder. Maar ze zitten ook vast met dat stadion en Waasland-Beveren heeft met die nieuwe tribune wel wat meer mogelijkheden. Maar voor de rest zijn de twee clubs bijna helemaal hetzelfde."

Hoeveel progressiemarge hebben jullie nog?

"Het loopt steeds beter, maar er zitten nog flink wat progressiemogelijkheden in. Een eerste werkpunt is dat we makkelijker moeten gaan scoren. Zo hebben we het onszelf moeilijk gemaakt tegen Charleroi. In de eerste helft hadden we op voorsprong kunnen en moeten komen, maar we scoren nog zo moeilijk."

Wat voor wedstrijd verwacht je zaterdag?

"Misschien wel een afwachtende wedstrijd. Mechelen zal na de 0 op 6 absoluut willen winnen en ook wij willen die eerste driepunter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties