Dejaegere: "Gent creativiteit bijbrengen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Dejaegere: "Gent creativiteit bijbrengen"
Foto: © SC

De transfer die al een hele tijd in de lucht hing, kwam er dan toch voor de derde speeldag door. Brecht Dejaegere werd vanmiddag voorgesteld bij AA Gent. De middenvelder gaat er met het nummer 9 spelen en is verheugd met de transfer.

Sander De Graeve in Gent

Dejaegere wou namelijk heel graag naar AA Gent. "Ik ben heel blij met deze transfer. Gent is een club in volle ontwikkeling en dat nieuwe stadion, dat imponeert. Dit is echt een stap hogerop. Ik wil me nu tonen bij AA Gent en een goed seizoen spelen. Hier zitten al veel sterke spelers, ik hoop dat de samenwerking met mijn ploegmaats vlot verloopt."

De middenvelder bedankte ook zijn ex-club, KV Kortrijk. "Ik moet KV Kortrijk bedanken voor de mogelijkheden die ik er kreeg en voor de goede samenwerking in dit transferdossier." Het duurde nochtans lang eer de transfer afgerond werd. "Ik heb niet gewanhoopt, als voetballer moet je nog steeds je werk doen. Toch hoopte ik wel dat deze transfer erdoor zou komen."

Bayat: "Vanhaezebrouck zal kwaad zijn"

"Kortrijk wou in het begin niet weten van een transfer", gaf zaakwaarnemer Mogi Bayat mee. "Vanhaezebrouck zal kwaad zijn, maar nu kon KV Kortrijk wel langs de kassa passeren. Brecht kon vorig jaar transfervrij weg, dat mogen we niet vergeten. De meest topploegen wilden hem, maar hij deed de club een cadeau door een contractverlenging te tekenen." Ook de transfer van Mboyo speelde mee. "Dat KV Kortrijk ook nog iets kreeg uit de doorverkoop van Mboyo naar AA Gent, zal ook wel iets betekend hebben", aldus algemeen manager Michel Louwagie.

Dat Fernandez hem er absoluut bij wou, motiveerde Dejaegere ook om voor Gent te kiezen. "Ik hoorde dat hij me echt wou voor de nummer tien en dat is heel belangrijk. Ik speel nog steeds het liefst centraal en bij KV Kortrijk speelde ik aan het eind op de flank. Naar links en naar rechts kunnen wegdraaien, dat is één van mijn kwaliteiten. Als de coach me op de flank nodig heeft, zal ik daar natuurlijk spelen in het belang van de ploeg."

Technisch verantwoordelijke Gunther Schepens zorgde aan het eind nog voor een komische noot: "Ik had liever gehad dat hij voor nummer 13 koos in plaats van nummer 9." Schepens speelde zelf vroeger met nummer 13. Of Dejaegere dit weekend al kan spelen, is nog niet zeker. Het wordt afwachten of hij speelgerechtigd geraakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties