Dortmund opent sterk, Casteels moet zich twee keer omdraaien

Jan Van den Abbeele
| 4 reacties

Borussia Dortmund heeft met 0-4 gewonnen van FC Augsburg. Debutant Aubameyang, die deze zomer voor tien miljoen euro van Saint-Etienne overkwam, was de grote held.

Na de zege van Bayern München gisteravond kon Dortmund niet achterblijven. Pierre-Emerick Aubameyang leidde de Borussen met een hattrick naar een overtuigende overwinning. Halverwege de eerste helft kopte hij een voorzet van Marcel Schmelzer binnen.

In de tweede helft stond de Gabonees opnieuw aan het kanon. Na 66 minuten verdubbelde hij de score, om een tiental minuten later zijn derde tegen de touwen te knallen. In de slotminuten kreeg de nummer twee van vorig seizoen nog een gemakkelijke penalty. Robert Lewandowski zette die feilloos om.

Onze landgenoot Koen Casteels speelde met Hoffenheim 2-2 gelijk tegen FC Nürnberg. Ook Bayer Leverkusen liet geen punten liggen. Zij wonnen met 3-1 van SC Freiburg. Sebastien Pocognoli (Hannover 96) kwam niet van de bank in de winstpartij tegen VFL Wolfsburg. Hertha BSC ten slotte haalde flink uit en legde er zes in het mandje. Ex-Anderlechtspits Sami Allagui maakte twee doelpunten.