Ferreira-Carrasco: "WK is mijn ultieme doel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Ferreira-Carrasco: "WK is mijn ultieme doel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat Yannick Ferreira-Carrasco voor zijn officiële debuut in de Ligue 1. De 19-jarige jeugdinternational droomt echter van andere zaken. "Mijn ultieme doel is met de Rode Duivels deelnemen aan het wereldkampioenschap in Brazilië."

Yannick Ferreira-Carrasco kijkt vanavond meteen Bordeaux in de ogen. Toch is de flankaanvaller brandend ambitieus. “Monaco moet dit seizoen meteen bij de eerste drie eindigen”, aldus de Belgische jeugdinternational in Het Nieuwsblad. “Of zo’n uitspraken niet te veel druk met zich meebrengen? Dat hoort erbij als je voor een topper wil voetballen.”

Toppers zijn er alvast genoeg in Monaco. De roodhemden kochten met onder anderen Falcao, Joao Moutinho en Eric Abidal enkele sterren. Is er dan nog plaats voor een jong veulen dat net komt piepen? “Claudio Ranieri (de oefenmeester van ASM, nvdr.) gelooft in mij. Als ik hard werk, verzamel ik zeker en vast een pak speelminuten. Ik wil dit seizoen beter doen dan tijdens de vorige voetbaljaargang, maar vooral op defensief vlak heb ik nog een pak te leren.”

Ondertussen blijven de ruwe diamanten maar passeren langs de vitrine van Marc Wilmots. “Het wereldkampioenschap van volgend jaar is mijn ultieme doel. Vorig seizoen kwam Vital Borkelmans me al scouten. Hij vertelde me dat ik zeker een kans zal krijgen als ik zo verder doe. En dat is nu net wat ik van plan ben.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties