Naessens: "Club is te pakken"

Naessens: "Club is te pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Zulte Waregem als Club Brugge hebben nog het maximum van de punten als ze elkaar ontmoeten zondag op Jan Breydel. Jens Naessens heeft een verleden in Brugge, maar speelt ondertussen al heel lang bij Zulte Waregem. "Er speelt zelfs niemand meer bij Club uit mijn tijd daar."

Aernout Van Lindt in Waregem

Door de kleine kwetsuur van Habib Habibou – een contractuurtje aan de kuit zonder erg – stijgen de kansen voor Jens Naessens om zondag in de basis te starten tegen Club Brugge. “Ik was wat ontgoocheld en verrast om tegen PSV op de bank te beginnen. Als speler wil je zoveel mogelijk spelen.”

“De plaats waar ik speel maakt me zelfs niet uit, als ik maar mag spelen ben ik al tevreden. Al is de linkerflank wel mijn beste positie, dan kan ik naar binnen snijden en met rechts trappen. Zo ben ik onvoorspelbaarder.”

“Tegen PSV moest ik snel invallen en dat is toch wel wat vreemd. Je stelt je mentaal in op de match als bankzitter en dan verwacht je niet zo snel ingebracht te worden”, aldus Naessens. “Toch was ik er direct klaar voor en ik heb wel wat vertrouwen getankt door een aantal goede balletjes. Toch had ik misschien moeten scoren, dus 100% tevreden van mijn match kan ik niet zijn.”

“Missen Delaplace heel duidelijk”

PSV bleek ook duidelijk een maatje te groot voor Zulte Waregem: “Niemand in België had gewonnen van dit PSV. Ze waren echt heel sterk.” In Europa komen de pijnpunten natuurlijk ook sneller bloot te liggen: “Het middenveld sloot niet goed genoeg aan. We missen Delaplace heel duidelijk. Hij had een enorm loopvermogen en was heel snel. Als je als aanvaller ging aanjagen, had je altijd het gevoel dat Jo er ook was, dat gaf een boost.”

Dat loopvermogen heeft een Skúlason bijvoorbeeld niet: “Olli is een ander type speler. Hij doet het ook goed, maar op een helemaal andere manier. Het is minder via de hoge druk, dus moeten we nog wat zoeken naar ons nieuw systeem.”

Toch heeft het zoekende Zulte Waregem het maximum van de punten. “Dat is misschien de volwassenheid die we aan het kweken zijn. Tijdens de match tegen Kortrijk had ik bijvoorbeeld al het gevoel dat we wel gingen winnen, ook al waren we niet echt goed aan het spelen.”

“Club is te pakken”

En dus wacht zondag Club Brugge als derde tegenstander in deze Jupiler Pro League. Zij kregen deze week een fameuze tik door de Europese uitschakeling tegen Slask Wroclaw. “We gaan vol vertrouwen naar Jan Breydel. We moeten spelen vol goesting en agressiviteit. We gaan gewoon om te winnen in Brugge.”

Toch wordt dat geen sinecure, weet ook Naessens: “Club is nog zoekende zoals wij en is voorlopig niet echt sterk, dus ze zijn te pakken. Maar ze zullen zeer gemotiveerd zijn. Ik weet niet of het positief of negatief is dat ze in een dipje zitten na de Europese uitschakeling.  Ze zullen zeker iets willen rechtzetten.”

“Dejaegere was keeper bij Club Brugge”

Club Brugge zelf doet de flankspeler niet veel meer: “Thibaut Van Acker was de laatste bij Club Brugge die ik nog kende vanuit mijn tijd daar. Nu zit daar niemand meer, dus echt speciaal is die wedstrijd niet meer voor mij.”

Naessens speelde in die periode bij Club Brugge ook samen met nieuwbakken Buffalo Brecht Dejaegere: “Hij was een van de spelers waar ik toen mee samenspeelde, al was hij toen zelfs nog doelman van ons team.” Als illustratie van hoe lang het geleden is, kan dat tellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties