Ook Engels bondsvoorzitter predikt 'winter-WK'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ook Engels bondsvoorzitter predikt 'winter-WK'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook de Engelse voetbalbond heeft zich achter het idee geschaard om het wereldkampioenschap in 2022 in de winter te organiseren. Nochtans had de FIFA schrik voor de reactie van de Europese voetbalbonden bij het lanceren van het voorstel.

In 2022 vindt het WK voetbal plaats in Qatar. Het klimaat zorgt er echter voor dat topvoetbal onmogelijk wordt. De temperaturen dalen nooit onder de dertig graden. Bovendien zijn opmetingen boven de vijftig eenheden Celsius geen uitzonderingen.

Net daarom lanceerde Sepp Blatter het idee om het evenement in de wintermaanden te organiseren. Dat kan je HIER nalezen. Groot probleem: zo’n winter-WK zou voor enorme verschuivingen zorgen op de Europese voetbalkalender. Er werd dan ook gevreesd dat de voetbalbonden het idee meteen zouden afschieten.

Maar Greg Dyke, sinds kort de nieuwe voorzitter van de Engelse Football Association, schaart zich alvast achter het idee van zo’n WK in de winter. “Er kan helemaal niet worden gevoetbald in zo’n hitte”, vertelt Dyke in The Guardian. “Airco in de voetbaltempels? Dan nog beklaag ik de fans die de reis zullen maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties