Was Mboyo een rem op Gent?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Was Mboyo een rem op Gent?
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Kostte de afgesprongen transfer van Mboyo naar Anderlecht AA Gent twee punten? Het heeft er alle schijn van. Het onverwacht langere verblijf van de topspits in Gentse loondienst werd een rem op Gent.

Door Sander De Graeve

Na de afgesprongen transfer van Ilombe Mboyo zat men bij AA Gent met een dilemma. Mboyo moest spelen om in de etalage te blijven staan, ook al werd de hele voorbereiding afgewerkt zonder rekening te houden met een langer verblijf van de spits. "We moesten aantonen dat Mboyo niet geblesseerd én onze beste speler was", aldus Fernandez.

Het zorgde voor verwarring die in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren duidelijk te zien was. Plots speelde Gent met twee spelers die een hele voorbereiding als negen gespeeld hadden. Pedersen werd naar de tien verdreven, maar eigenlijk was hij in die wedstrijd een negen-en-een-half. "Mboyo en Pedersen hadden toen ook maar één training samen getraind", zuchtte Fernandez. Op die avond in Beveren haalde Gent een gelijkspel na een zoutloze partij.

Eigenlijk kan je stellen dat het seizoen van Gent nú pas echt begint. Nu heeft Fernandez een spelersgroep waarvan hij weet dat elke pion zal blijven. Ook in de spelersgroep zal de vraag: 'blijft hij, of blijft hij niet?' een rol gespeeld hebben. Met Brecht Dejaegere besteedden de Buffalo's alvast een deel van het geld van Mboyo aan een steengoede, Belgische speler met een goede mentaliteit. Nog een spits erbij voor de breedte en dit Gent is klaar voor het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties