Assist en goal van Mirallas, Fellaini in tribune

Sander De Graeve

Kevin Mirallas won gisteren met Everton van het Spaanse Betis met 2-1. De Belg liet zich opmerken met een assist én een goal. Fellaini kwam niet in actie, hij heeft een lichte blessure. België-Frankrijk zou de middenvelder wel moeten halen.

De partij begon zwak en beide ploegen hadden het moeilijk om kansen te creëren. Bij de eerste echte aanval van de thuisploeg was het meteen raak. Mirallas zette voor naar Jelavic, die bedankte met een koele afwerking. 1-0 Everton iets over het half uur.

Mirallas, pas enkele minuten voor het einde gewisseld voor Deulofeu, bleef belangrijk voor Everton. Hij zag een rechtstreekse corner via de doelman tegen de netten gaan. Everton kwam zo op een dubbele voorsprong. Brian Rodriguez kon nog milderen voor Betis in de allerlaatste minuut, maar verder kwamen de Spanjaarden niet.