Reactie Losada: "Amateuristisch"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Losada: "Amateuristisch"
Foto: © SC

Hernan Losada bracht Lierse gisteravond al na drie minuten op voorsprong op bezoek bij AA Gent. De spelmaker kon het dan ook niet geloven dat Lierse die voorsprong in de extra tijd helemaal liet schieten.

Sander De Graeve in Gent

Volgens de Argentijn moest Lierse in de eerste helft beter met de kansen omspringen. "Als we aan de rust twee of drie goals op voorsprong staan, dan was dat verdiend. Negen van de tien keer win je hier, (zucht), het wordt moeilijk om de slaap te vatten vanavond. Of ik dit eerder meemaakte? Één keer, maar toen was het wel in mijn voordeel."

Losada baalde als een stekker. "Het kan misschien hard klinken, maar we geven het amateuristisch weg en verliezen drie punten. Ok, we moeten onze kansen afmaken, maar er zijn zoveel manieren om tijd te winnen. Voetballen is niet alleen scoren en verdedigen, soms moet je je ook eens laten vallen. We gebruikten onze hersens niet vandaag." Opvallend genoeg was het coach Menzo die de bal altijd sportief aan de spelers van AA Gent gaf bij inworpen.

"Dit gaat blijven hangen"

"Wanneer je op voorsprong staat en de tegenstander krijgt drie minuten extra tijd, dan is de match in principe gedaan. Dan moet je die wedstrijd op alle mogelijke manieren uitspelen. Dit gaat blijven hangen tot de ref de volgende wedstrijd op gang fluit. We moeten hieruit leren."

Lierse verloor al eerder punten dit seizoen. "Tegen Cercle ook. We moeten die counters beter uitspelen. We kwamen drie tegen twee of twee tegen één, dat moet je gewoon uitspelen. De ploegen die het beste met de druk om kunnen gaan, zijn het succesvolst. Als je dat niet kan, heb je de verkeerde sport gekozen. Ik denk dat het beter is dat ik nu stop met praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties