Mignolet matchwinnaar voor Rodgers

Yves Dekoning
| 1 reacties
Mignolet matchwinnaar voor Rodgers
Foto: © SC

Brendan Rodgers heeft na de nipte zege van Liverpool FC tegen Stoke City de loftrompet gestoken over Simon Mignolet. De Belgische doelman stopte in de slotfase een strafschop waardoor de Reds hun kleine voorsprong konden vasthouden en winnen met 1-0.

Liverpool was voor rust verdiend op voorsprong gekomen via Daniel Sturridge, maar verzuimde verder uit te lopen. Uiteindelijk werd Simon Mignolet nog de held door een strafschop te redden. Op de persconferentie na de match toonde Brendan Rodgers zich zeer tevreden over zijn nieuwe keeper.

“Hij maakte drie schitterende reddingen in de match. Hij had en eentje in de eerste helft na een schot van Jonathan Walters. Simon moest zich volledig uitrekken om met een sterke arm de bal uit de linker bovenhoek te houden. Als je je kansen niet afmaakt en dan in de slotfase een strafschop tegen krijgt, denk je dat je gaat zinken.”

“Maar hij heeft zijn huiswerk gedaan en wist precies waar alle penaltynemers zouden trappen. Het was een goede eerste redding en uiteraard was zijn reactie voor de tweede save indrukwekkend. Hierna zag je de spirit in de ploeg en de energie en de houding van de spelers. Het was een uitstekende prestatie alom, maar als de keeper op het einde een penalty stopt, verdient hij alle eer.”

“Ik ben heel blij voor de spelers. We hebben hard gewerkt in de voorbereiding. We creëerden veel kansen en de zege is uitstekend. Er was veel sfeer in het stadion. Het zijn de eerste drie punten, hopelijk volgen er nog veel meer.”

Rodgers had ook nog lof voor doelpuntenmaker Daniel Sturridge en nieuwkomers Kolo Touré en Iago Aspas. Over Luis Suarez wou hij het niet hebben: “Nu ligt de concentratie bij de spelers die beschikbaar zijn om te spelen. Luis doet zijn werk en verder valt er niets te vertellen. Voor ons is het belangrijk om te blijven gaan en ons elan te behouden en matchen te winnen.”

Ten slotte sprak Rodgers opnieuw zijn hoop uit om één of twee spelers aan te trekken voor de transfermarkt sluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties