Reactie "Kiezen voor Zulte Waregem is beste keuze uit mijn carrière"

"Kiezen voor Zulte Waregem is beste keuze uit mijn carrière"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibrahima Conté had een zeer groot aandeel in de overwinning van Zulte Waregem tegen Bergen. Hij zorgde voor een assist en op hem werd ook de penaltyfout gemaakt.

Door Aernout Van Lindt

"De coach had me gevraagd om na mijn goed seizoensbegin nu alles te geven en beslissend te gaan worden. Als ik geen doelpunten maak, moet ik dan assists geven. Dat heb ik tegen Bergen kunnen doen", aldus Conté na de wedstrijd.

Zijn eerste actie van de match leidde meteen tot een strafschop: "Op het moment dat ik wil schieten, haalt hij mij onderuit. Dat was een 100% penalty."

"Nu gaat het beginnen"

Het duurde uiteindelijk tot minuut 93 alvorens Conté de wedstrijd kon beslissen met een pass op Hazard: "We hadden de match vroeger moeten dood maken, het duurde wat lang. Maar de punten zijn binnen."

"Beetje bij beetje komen we in de goede vorm. We komen in vorm en nu gaat het beginnen. We moeten alles geven tegen APOEL, al zal het niet makkelijk zijn."

"Amuseer me hier goed"

De speler uit Guinee - die afgelopen woensdag nog een uurtje meespeelde met zijn land - is de voorbije maanden volledig opengebloeid bij Essevee. Een groot verschil met pakweg een jaar geleden, toen hij aan het wegkwijnen was bij AA Gent.

"Ik ben niet meer bezig met Gent, ik focus me op Zulte Waregem. Het seizoen is nog lang, maar ik amuseer me hier alvast goed."

Rest nog de vraag waarom Conté nu ineens zo goed speelt. Heeft dat iets te maken met het vertrouwen van trainer Dury? "Iedereen zoekt het vertrouwen van zijn coach en ploegmaats. Je kan je beter uitdrukken als je goed bent. Zulte Waregem is de beste keuze uit mijn carrière tot op heden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties