Reactie Simaeys over bankzittersstatuut: "Niet fijn voor mij"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Simaeys over bankzittersstatuut: "Niet fijn voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen is niet bijster leuk begonnen voor Jeroen Simaeys. Vorig jaar was hij nog sterkhouder in de Genkse defensie, dit seizoen werd hij door Mario Been naar de bank verwezen.

Door Robby Morren

Simaeys kan nochtans terugblikken op een sterk vorig seizoen en brengt een pak ervaring in de ploeg. Toch geeft Mario Been de voorkeur aan het duo Kara - Koulibaly centraal achterin. Zaterdag mocht Simaeys voor het eerst dit seizoen aan de aftrap komen doordat Anele niet kon spelen. 

"Dit is natuurlijk geen fijne situatie voor mij", is de verdediger eerlijk. "Veel kan ik niet doen. Ik moet rustig blijven en zo goed mogelijk mijn best doen. Ik concentreer me enkel op mijn eigen prestaties."

Het werd geen leuke binnenkomer voor Simaeys die met Genk een overdreven 3-1 om de oren kreeg in Lokeren. "Zij hebben geen enkele echte superkans gecreëerd maar toch scoorden ze drie keer. Die eerste goal van Harbaoui was wel heel mooi gedaan maar als je de wedstrijd bekijkt, hebben wij veel meer kansen gecreëerd. "

"Niemand had verwacht dat we met een 0 op 6 achter zouden blijven, al hebben we wel tegen twee sterke teams gespeeld." Donderdag wacht Genk het belangrijke Europese duel tegen Hafnarfjordur. "We moeten de batterijen nu opladen, hier onze lessen uit trekken en dan naar donderdag toe werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties