Simon Mignolet: de nieuwe held van Liverpool

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Simon Mignolet: de nieuwe held van Liverpool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet kroonde zich zaterdagnamiddag tot matchwinnaar in zijn debuutwedstrijd bij Liverpool. De Rode Duivel stopte een strafschop in de slotminuten en zo hielden de Reds de drie punten toch thuis. Voetbalkrant.com nam het debuut van 'Big Si' nog eens onder de loep.

Door Timothy Collard

'SiMonster'

Liverpool-boegbeeld Jamie Carragher had het meteen in de mot dat de Reds een goeie keeper te pakken hadden. “Mignolet is een monster tussen de palen”, liet de Engelsman zich enkele dagen geleden ontvallen in de Britse pers. Onze landgenoot begon zaterdagnamiddag ietwat zenuwachtig aan zijn eerste officiële match op Anfield, maar groeide naargelang de wedstrijd vorderde. Een zenuwachtig begin, wat verwacht je ook anders, voor meer dan 40.000 supporters die één voor één hoge verwachtingen torsen van iemand die vaste doelman Pepe Reina tot een transfer dwong.

Mignolet pakte enkele keren uit met een prima redding en had langs de andere kant geluk dat een bal op de lat belandde. Allemaal zaken die er op wezen dat het meezat voor Big Si. Zijn ploegmaats hadden er vlak voor rust al voor gezorgd dat het 1-0 stond, dus daar moest de ex-doelman van STVV zich ook al geen zorgen meer over maken. In de tweede helft vergat Liverpool echter de score uit te diepen en zo mocht Stoke City toch blijven dromen van een puntje.

De Penaltyfase

In de slotminuten beging Daniel Agger hands en legde de scheids de bal op de stip. Walters ging achter de bal staan, maar Mignolet was goed geïnformeerd door de doelmannencoach. Walters trapte namelijk vier van zijn vorige elfmeters de linkerkant op, iets wat hij nu opnieuw deed. Onze landgenoot dook de goeie kant op en stopte de bal. Ook op de rebound stond hij pal en zo maakte hij zich meteen onsterfelijk. Zowat de hele ploeg liep op hem af en bedankte hem, maar Mignolet bleef er – zoals altijd – vrij rustig onder en concentreerde zich al op de daaropvolgende corner.

Coach lovend over Mignolet

Na de wedstrijd had Liverpool-manager Brendan Rodgers niets dan lof voor zijn betrouwbare sluitpost. “Het was een schitterende prestatie van het hele team, maar onze doelman krijgt natuurlijk alle lof door zijn saves op het einde. Zeker zijn redding op de rebound van Jones na de strafschop getuigt van grote klasse”, vertelde de Noord-Ier op de persconferentie na de match.

Nog was Rodgers niet uitgesproken over Mignolet. “Simon verrichte tijdens de wedstrijd ook al enkele belangrijke reddingen. Bovendien deed hij ook zijn huiswerk, aangezien hij wist naar welke hoek Walters zou trappen.”

Mignolet zelf blijf nuchter

Ook Mignolet zelf toonde zich uiterst tevreden na de wedstrijd. “Je maakte je erg populair vandaag, Simon”, aldus de interviewer van BT Sports tegen onze landgenoot die koeltjes én met de glimlach antwoordde: “Ik hoop dat ik dat ook zo kan houden.”

Zelf bleef de Liverpool-goalie nuchter over zijn redding bij de strafschop. “Je kiest iedere keer een hoek en vandaag maakte ik de juiste keuze en heb ik geluk dat ik ook de rebound stop. Als je een penalty stopt bij je debuut op Anfield, dan ben je vanzelfsprekend een erg gelukkig man.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties