Manuel Gonzalez
| 46 reacties

De Ghelamco Arena is nauwelijks twee competitiematchen gebruikt en het eerste mirakel is daar al. "Het kan spoken", zei De Witte achteraf. Maar er zijn in het voetbal nog al mirakels geweest. We lijsten de opmerkelijkste voor u op:

Antwerp - Vitosha Sofia 4-3 (1989):

Voor 1989 waren er geen mirakels in het voetbal, althans zeker niet volgens Frank Raes. Hét wonder dat de maatstaf is geworden van comebacks in de voetbalsport is de wedstrijd van Antwerp tegen Vitosha Sofia geworden.

Na 90 minuten stond er een 1-3 op het scorebord, maar in pak en beet zes minuten blessuretijd wisten de Antwerpenaars nog drie keer te scoren. Nico Claesen maakte er twee, Quaranta zorgde voor de beslissing en de supporters liepen zelfs het veld op.

Bayern München - Manchester United 1-2 (1999):

Een match met heel wat inzet: de Champions League finale van 1999. Bayern is baas boven baas en staat - volkomen terecht - 1-0 voor. De Duitsers kunnen de beker met de grote oren al ruiken, maar voor een keer zijn het onze Oosterburen die achter het net vissen. Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solksjaer - nota bene beiden invallers - wisten alsnog voor de 1-2 te zorgen. Wenende Duitsers, lachende Engelsen waren het gevolg.

AC Milan - Liverpool 3-3 (2005):

Ook op het hoogste niveau was de wedstrijd tussen AC Milan en Liverpool. Niemand die nog een greintje gaf voor de Engelsen, toen het plots 3-0 was. Binnen de vijf minuten kwam Liverpool terug tot 3-3, waarna strafschoppen moesten beslissen over winst en verlies. Daarin toonden Hamann, Cissé en Smicer zich alledrie koelbloedig genoeg om een elfmeter om te zetten, genoeg om de Champions League te winnen.

Manchester City - QPR 3-2 (2012):

Hoe een titelstrijd beslissen? Met een comeback, waarom niet. QPR stond 1-2 voor op het veld van Manchester City, terwijl Sunderland - Manchester United op 0-1 eindigde. Ferguson & co kampioen na de reguliere speeltijd, maar er waren nog vier minuten toegevoegde tijd. Daarin wisten eerst Dzeko en in de ultieme minuut Aguero nog te scoren: 2-1 en The Citizens kampioen, tot groot jolijt van Vincent Kompany.

AA Gent - Lierse 2-1 (2013):

En dan nu het mirakel van de Ghelamco Arena. De 0-1 voorsprong van Lierse werd door Lepoint en El Ghanassy in de blessuretijd omgezet in een overwinning. 6 op 6 zo voor AA Gent in de Ghelamco Arena. Lees het matchverslag HIER nog eens na.