Gent-bestuur fier als een gieter: "Nog nooit zoveel geld uitgegeven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 82 reacties
Gent-bestuur fier als een gieter: "Nog nooit zoveel geld uitgegeven"
Foto: © SC

De transfer van Sloan Privat beëindigt een drukke transferperiode van AA Gent. Nooit eerder gaf de ploeg zoveel geld uit in één zomer. Het bestuur is ook erg fier dat het een basisspeler uit de Ligue 1 naar België kon lokken.

Sander De Graeve in Gent

"We hebben een geweldige inspanning gedaan om de ploeg sterker te maken. We gingen ook systematisch te werk om gericht posities in te vullen", aldus Ivan De Witte. De laatste positie met problemen was de spits. "We waren kwetsbaar voorin. Indien Pedersen geblesseerd raakte, hadden we te weinig oplossingen."

Die oplossing is er nu in de vorm van Sloan Privat. De spits stond nochtans in de basis bij een ploeg uit de hoger aangeschreven Franse Ligue 1. "Dat we zo'n speler kunnen halen geeft aan dat Gent een club geworden is die dat aankan. De Belgische competitie is blijkbaar toch niet zo slecht als sommigen denken."

"Even snel als Ljubijankic"

Ook manager Michel Louwagie is erg tevreden. "We zijn heel fier dat we als club die transfer rond kregen. Ik weet nog dat onze trainer twijfels had of het ons wel zou lukken. Ik noem nooit cijfers, maar we gaven nog nooit zoveel geld uit als deze zomer. Dat zonder risico's te nemen. Er kwamen veel inkomsten bij dankzij onder meer de naming rights van het stadion."

Louwagie gaf ook nog mee dat de spits fysiek erg sterk is. "De medische testen, altijd al één van mijn stokpaardjes, bewijzen dat. Hij heeft echt een ongeziene sprongkracht en op de eerste vijf meter is hij even snel als Zlatan Ljubijankic."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties