Analyse Het huiswerk van de Pro League

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 35 reacties
Het huiswerk van de Pro League
Foto: © SC

Op maandag 2 september sluit de zomermercato definitief voor de Belgische clubs. Wie heeft zijn huiswerk al af en wie zal er tot de late uurtjes van die eerste schooldag moeten werken om zijn huiswerk af te krijgen? Een overzicht.

Door Sander De Graeve

De primussen: AA Gent, Charleroi, Lokeren, Waasland-Beveren, Racing Genk en Standard

Zij waren er vrij vroeg bij en hebben hun huiswerk intussen af. AA Gent trok gisteren met Sloan Privat zijn laatste doelwit aan. Bij Waasland-Beveren wordt het door de vele nieuwkomers (17!) nog puzzelen, maar hebben ze zich met onder anderen Oumarou en Trickovski duidelijk versterkt. Racing Genk pronkt met Mboyo in de spits.

Lokeren en Standard behielden hun sterkhouders en zagen hun team versterkt met gerichte transfers. Zo kan Standard rekenen op de diensten van De Camargo. Bij Lokeren kwamen onder anderen Vanaken, Odoi en Remacle de kern versterken. Ook bij Charleroi vertrok geen enkele basispion en kwamen onder meer Marcq, Renard en Marinos bij de ploeg.

Bijna klaar: Club Brugge, Lierse, Anderlecht en Mechelen

Anderlecht greep naast Assaidi, dus in Brussel kan er nog wat gebeuren in de laatste week. De eigen jeugd vormde op enkele posities een oplossing. Als Kouyaté alsnog vertrekt moet er achterin zeker iets bij. Bij Club Brugge zou een extra centrale verdediger geen overbodige luxe zijn. Ook in de spits kan een extra back-up nuttig zijn.

Bij Lierse en Mechelen zoekt men vooral op één positie nog iets extra. Mechelen heeft in zijn zoektocht naar een flankspeler naar verluidt zijn zinnen gezet op onder anderen Enes Saglik en Aleksandar Trajkovski. Bij de Pallieters zoekt men nog een spits.

Nog veel werk: Bergen en Zulte Waregem

In het midden van de klas vinden we Bergen en Zulte Waregem. Bij de vicekampioen zoekt men een vervanger voor Berrier die hoogstwaarschijnlijk vertrekt, de langdurig geblesseerde Leye en Delaplace. Gedacht wordt aan Kums en Bakenga voor die eerste twee. Delaplace komt voorlopig niet in actie bij Lille en zou eventueel een optie zijn om zichzelf te vervangen.

Bij Bergen vertrokken niet veel pionnen, maar de Waalse ploeg werd door een zwak begin met de neus op de feiten gedrukt. Vooral vooraan waren er problemen, al kan nieuwkomer Novillo die oplossen. Ook achterin mag er wat bij.

Harken voor een voldoende: Oostende, Kortrijk, OH Leuven en Cercle Brugge

Hier is nog veel werk. Oostende maakt eerstdaags werk van drie of vier nieuwkomers. Bij Kortrijk wordt gefluisterd dat Hein Vanhaezebrouck nog vier of vijf spelers wil. Bij OH Leuven zit men met luxe centraal vooraan (4 centrumspitsen), maar moet de vertrekkende Ibou nog vervangen worden. Ook een nummer tien staat er op het verlanglijstje.

Cercle Brugge zal vooral moeten uitkijken naar opportuniteiten wegens het beperkte budget. De ploeg die het vorig jaar zo lastig had om de redding te bewerkstelligen lijkt ons niet echt versterkt.

Wie krijgt zijn huiswerk op tijd af en wie krijgt het volgens jullie moeilijk? Laat het ons weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties