Interview Van den Brom beducht voor 'euforisch' Zulte Waregem

Van den Brom beducht voor 'euforisch' Zulte Waregem
Foto: © SC

Anderlecht wordt zondag geconfronteerd met de grootste kwelduivel van vorig seizoen: Zulte Waregem. De West-Vlamingen kwalificeerden zich donderdag voor de poulefases van de Europa League en dat is voor John van den Brom reden genoeg om op zijn hoede te zijn.

De coach van paars-wit weet immers uit eigen ervaring wat zo'n kwalificatie kan betekenen. "Vorig seizoen gaf de kwalificatie voor de Champions League ons een enorme boost. Ik kan alleen maar afleiden dat Zulte Waregem nu hetzelfde meemaakt. We zijn gewaarschuwd dat we zondag vol aan de bak moeten. Ik ga dus ook niet mee in het verhaal dat ze vermoeid zullen zijn door donderdag te spelen. Die euforie zal hun extra energie geven", aldus de Nederlander.

"Malanda is nooit een optie geweest"

Ook de bemerking dat Essevee minder sterk is als vorig seizoen wuift hij weg. "Het is gewoon anders. Anderlecht is ook niet meer de ploeg van vorig seizoen. Sommigen zeggen dat we slechter zijn, anderen dat we beter zijn geworden. Zulte Waregem is gewoon nog steeds een heel goede ploeg. Ik wil hen trouwens complimenteren met hun kwalificatie", liet Van den Brom zich ontvallen.

In de transferperiode vielen in de pers de namen van Junior Malanda en Thorgan Hazard, die na veel geblaat toch alletwee weer bij Zulte Waregem spelen. "Laat ik duidelijk zijn: Malanda is hier nooit een optie geweest. Daar is zelfs nooit over gesproken. We zochten een heel ander profiel. Hazard had ik wel heel graag gewild", knikte hij. "Maar iedereen is vrij zijn eigen keuzes te maken. Ik heb nooit de reden gehoord waarom hij niet voor ons koos, maar zondag zal ik hem mooi een hand geven."

In het 'nieuwe' Anderlecht heeft Van den Brom deze week een nieuwe pion ter zijn beschikking gekregen. "Ik ben heel blij dat Mitrovic er is. Morgen (vandaag) traint hij mee en als alles goed gaat, zit hij zondag in de kern. Nee, niet om te starten. Ik heb nog geen echt plan hoe ik hem ga brengen. Maar jullie weten dat ik geen schrik heb om nieuwe jongens voor de leeuwen te gooien."

"Nuytinck zoekt zijn beste vorm"

Op het moment dat Mitrovic in de ploeg komt, zal er wel moeten geschoven worden met de andere pionnen. "Daar ben ik nog niet uit. Ik heb zes spelers voor drie posities met Suarez-Acheampong, Bruno-Najar en Mitrovic-Cyriac. Daar kan je op voorhand ook geen plannen over maken. De besten zullen spelen", laat Van den Brom de concurrentiestrijd de vrije loop.

Aanvallend loopt het allemaal wel goed, maar verdedigend werden er al fouten gemaakt. "We gaan daar geen drama van maken. We hebben achttien keer gescoord in vijf wedstrijden. Dat is mooi. De tegengoals vallen ook meestal op het einde als de match al gespeeld is. Voor mij is dat een kwestie van concentratie en daar zit ik wel mee, maar ik kan er mee leven als we zo vlot scoren."

Toch gaf Bram Nuytinck vorige week zelf aan dat hij niet gelukkig was. "Ik weet dat Bram niet blij is met zijn functioneren op dit moment en dat ben ik ook niet. Maar hij zal het vertrouwen blijven krijgen. Hij moet gewoon zijn oude niveau terugvinden, maar dat gebeurt niet in een vingerknip."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties