Alderweireld: "Spelen tegen Ronaldo en Messi, daar móét je toch beter van worden?"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Alderweireld: "Spelen tegen Ronaldo en Messi, daar móét je toch beter van worden?"
Foto: © SC

Toby Alderweireld mag zich sinds maandag officieel een speler van Atlético Madrid noemen. Hij wordt er een ploegmaat van Thibaut Courtois en is in de wolken met zijn transfer. Maar allereerst is er de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

De Rode Duivel kan alvast niet wachten om aan de slag te gaan in Madrid. “Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe club. Atlético heeft een rijke geschiedenis en bovendien ligt er ook een mooie toekomst in het verschiet. De club maakt de afstand met Barcelona en Real Madrid steeds kleiner en in dat opzicht klopt het plaatje helemaal voor mij.”

De voorbije jaren had Alderweireld het niet al te makkelijk in de Champions League. Nu hij de overstap maakt van Ajax naar Atlético, kan hij zich ook écht gaan bewijzen op het allerhoogste niveau. “Ik kan in de Champions League opnieuw wat extra ervaring opdoen. En bovendien speel ik in La Liga ook tegen kleppers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Het kan toch niet anders dan dat je daar beter van wordt, hé?”

"Ik voel me steeds beter en beter in mijn sas op de rechtsachter"

De kersverse aanwinst van Atlético geeft echter wel aan dat hij zich nu helemaal toelegt op de Rode Duivels. Ondanks de blessures in het hart van de verdediging verwacht hij overigens gewoon rechtsback te blijven. “Ik stond tijdens de voorbije interlands steevast op die plaats en ik begin me er steeds beter en beter in mijn sas te voelen.”

“Ik denk dat ik goed mijn mannetje heb kunnen staan tegen Franck Ribéry, iemand die toch niet voor niets Europees voetballer van het jaar werd. Kompany laat uiteraard een leemte achter, maar Van Buyten heeft heel wat ervaring en kan de blessure van Vincent opvangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties