Interview "De verdedigers van Standard zijn toch niet beter dan die van Anderlecht?"

"De verdedigers van Standard zijn toch niet beter dan die van Anderlecht?"
Foto: © SC

De verdediging van Anderlecht ligt zwaar onder vuur. Na het incasseren van alweer vier doelpunten staat de teller van paars-wit in deze jonge competitie al op tien. Veel te veel voor een topclub. Wat loopt er mis? We vroegen het aan Gille Van Binst en Hugo Broos.

Na zes wedstrijden al tien doelpunten binnen, het is veel te veel voor onze analisten. "Tweederde teveel zelfs", aldus Van Binst. "Standard moet zijn eerste doelpunt nog binnenkrijgen en dan volstaat het om één keer te scoren om te winnen. Kouyate en Nuytinck zijn niet in vorm en allevier de verdedigers maken veel te veel fouten in hun positiespel", vindt de coryfee van het Astridpark.

Van Binst: "4-4-2 is beter voor dit Anderlecht"

Hugo Broos treedt hem daarin bij. "Ze zijn niet scherp genoeg. Trainen ze wel goed? Tegen Zulte Waregem krijgen ze drie doelpunten op stilstaande fase binnen. Vooraf zijn daar toch opdrachten over gegeven? Iedereen weet wie zijn man is. Er wordt gewoon niet scherp genoeg gedekt."

Van Binst vindt dan weer dat niet alleen de verdediging met de vinger gewezen mag worden. "Het middenveld maakt ook fouten. Er staan gewoon teveel aanvallende spelers op het veld. Ik denk dat Anderlecht met deze spelers beter een 4-4-2 gaat spelen, met twee controlerende middenvelders voor de verdediging. Iedereen moet zowel defensief als aanvallend meedenken. Het probleem is ook dat er achteraan geen leider staat."

Broos: "Ik hoop dat de verdediging tegen de CL op punt staat"

Vooral Nuytinck zit de laatste weken in een dip, maar ook Broos vindt dat niet enkel naar hem mag gekeken worden. "Tuurlijk niet. Het is een collectief probleem waardoor er individuele fouten gemaakt worden. Standard staat bovenaan met nul tegendoelpunten. En je gaat me toch niet vertellen dat die verdedigers beter zijn dan die van Anderlecht? Anderlecht begint dit seizoen zwak aan de wedstrijden en dat trekt zich dan door."

Binnen twee weken moet paars-wit al aan de bak in de Champions League en met deze verdediging kan het wel eens heel moeilijk worden. "Ik hou mijn hart vast voor de Champions League met deze verdediging", is Van Binst duidelijk. "Dat is een groot probleem", voegt Broos toe. "Daar gaan ze nog minder vriendelijk zijn dan Essevee. Ik hoop dat de verdediging tegen dan op punt gaat staan, want anders wordt het niet prettig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties