Maakt Coucke van Oostende een stabiele eersteklasser?

Maakt Coucke van Oostende een stabiele eersteklasser?
Foto: © SC

Niemand die twee weken geleden een cent gaf voor een eventueel verlengd verblijf in eerste klasse van Oostende. De Kustboys slaagden er de vorige keren nooit in langer dan een seizoen in de Jupiler Pro League mee te draaien, waarom zou dat nu wel lukken?

Door Aernout Van Lindt

Bovendien waren ook de resultaten er niet naar. Deels door pech, maar ook door te weinig kwaliteit was een 1 op 12 het deel van KV Oostende. Velen zagen de bui van een heel lang seizoen met play-off III al hangen.

Tot Marc Coucke opdook aan de zee. Enfin, opdook: de nieuwe sterke man is naar eigen zeggen al 40 jaar supporter van KV Oostende en hij heeft zichzelf als doel gesteld om van Oostende een stabiele eersteklasser te maken.

Berrier & co

Vorige week kwamen al Canesin, Wilmet, Lukaku en Mushekwi, maar de klap op de vuurpijl kwam er gisteren met Franck Berrier. Hij bewees bij Zulte Waregem dat hij een 'kleine club' op het sleeptouw kan nemen en vorige week zowel op donderdag als zondag dat hij het verschil kan maken. 

Langetermijnvisie leek wat te ontbreken omdat in de media verspreid werd dat het allemaal 'maar' om leenbeurten gaat, maar Coucke liet op Twitter alvast over de transfer van Berrier duidelijkheid bestaan:

Als KV Oostende zich dus zou kunnen verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League, kan het ook de volgende jaren gebruik maken van sterkhouder Franck Berrier. Een interessante overeenkomst, lijkt ons dat te zijn. 

Twitteraar

Het valt trouwens op hoe Coucke met de supporters en de media speelt via Twitter. Al meermaals heeft hij de voorbije week mensen op het verkeerde been gezet, wat hem toch een soort charme geeft. Zo is er dit voorbeeld van tijdens de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Anderlecht, vlak nadat Berrier had aangekondigd te gaan vertrekken bij Essevee:

Met even later dit als volgende tweet:

Hij lijkt vanuit het supportershart gekozen te hebben voor een 'hobby' als KVO en plukt daar voorlopig alvast de vruchten. Als hij er nu ook nog in slaagt om zijn doelen met de club te verwezenlijken, kunnen we misschien de komende jaren nog veel plezier beleven aan het sympathiek ogende Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties