Toudic alweer weg bij Essevee

Toudic alweer weg bij Essevee
Foto: © SC

Julien Toudic kwam tijdens de galamatch tegen Bordeaux naar Zulte Waregem, maar de spits is ondertussen alweer elders onder dak. Een kroniek van een aangekondigd vertrek.

Door Aernout Van Lindt

Julien Toudic werd met grote trom en live aangekondigd na de gewonnen galawedstrijd van Essevee tegen Bordeaux. In de perszaal zagen we toen een ontspannen Fransman, met ambitie om het te gaan maken bij de fusieclub.

Maar dat viel even tegen. De spits had vorig seizoen lang niet gespeeld en miste (veel) matchritme. De blik van Francky Dury toen er een viertal weken geleden werd gepolst naar de inzetbaarheid van de Franse aanvaller sprak boekdelen.

Even hoop

En toch was er even hoop: Toudic bewees zich in een wedstrijd met de beloften door niet minder dan vier keer te scoren. 

Toudic kreeg daarop zijn selectie voor de wedstrijd in Oostende en mocht zelfs enkele minuten proeven van voetbal in de Jupiler Pro League. Met de blessure van Mbaye Leye in het achterhoofd kon er zelfs even gedacht worden dat Toudic nog meer kansen ging krijgen.

Sylla en Caceres

Meer dan eens nippen van het glas was het echter niet, want de wedstrijden nadien bleef hij telkens op de bank zitten.

Op de laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt kwamen er bij Essevee nog enkele offensieve krachten bij, in de vorm van Idrissa Sylla en Raphaël Caceres. Daardoor is de offensieve weelde zo groot dat men niet meer hoeft te rekenen op de diensten van de Franse spits.

Stade Lavallois wou de speler maar wat graag overnemen en kreeg de aanvaller uiteindelijk. Iets waar alle partijen zich konden mee verzoenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties