Waarom Anderlecht kansen heeft tegen Benfica...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 84 reacties
Waarom Anderlecht kansen heeft tegen Benfica...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Anderlecht Benfica wil kloppen, is het dinsdag misschien wel het aangewezen moment. Wij vonden drie redenen waarom de Portugese topploeg op dit moment kwetsbaar is.

1. Een rits geblesseerden: de ziekenboeg van Benfica zit overvol. Eduardo Salvio, de absolute ster van het team, sukkelt al maanden met een zware knieblessure. Gaitan, Suljemani, Cortez en Silvio liggen ook nog steeds in de lappenmand en ook over Amorim en Seqeuira zijn er vraagtekens. 

2. Het wankele zelfvertrouwen van Benfica. Benfica heeft van zijn eerste drie competitiewedstrijden er slechts eentje weten te winnen: zaterdag tegen hekkensluiter Paços de Ferreira. En ook toen liep het niet zoals het hoorde, maar dat werd verhuld door de efficiëntie vooraan. Achteraan liggen er kansen voor de in-vorm-zijnde aanvaller van paars-wit. Luisao lijkt centraal zijn beste jaren achter de rug te hebben en de flankverdedigers vertonen veel te veel aanvallende impulsen en laten hun verdediging dus kwetsbaar achter.

3. Slechts 'een kleine' heksenketel. Het Estadio de Luz loopt dit seizoen niet warm voor de wedstrijden van Benfica. Het stadion biedt plaats aan 65.500 fans, maar raakte afgelopen weekend slechts voor iets meer als de helft gevuld. En met een paar duizend Anderlecht-supporters zou het een 'beperkte' heksenketel kunnen worden dinsdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties