1895: "400? Wij hebben weet van 40 man op die 'late' vlucht naar Kroatië"

1895: "400? Wij hebben weet van 40 man op die 'late' vlucht naar Kroatië"
Foto: © SC

Er is wat onduidelijkheid over het aantal supporters dat voor de WK-kwalificatiematch tegen Kroatië op 11 oktober een bepaalde vlucht neemt die problemen zou kunnen opleveren. De kranten spreken van 400 supporters, bij supportersclub 1895 hebben ze maar weet van 40.

Een aantal supporters hebben een vlucht geboekt bij Ryan Air die pas om 15u40 zal aankomen in Kroatië. En daarna zijn er nog 135 km af te leggen vooraleer ze aan het stadion van Zagreb aankomen terwijl het aanvangsuur van de match 18u is. Bij 1895 fronsten ze de wenkbrauwen toen ze lazen dat er 400 supporters in die situatie zouden zitten.

"Wij hebben alle supportersclubs gecontacteerd om te weten hoeveel van hun leden in een dergelijke situatie zouden zitten, want ook wij lazen over dat toch vrij grote aantal. Daarbij hebben we aangeboden om gratis bussen in te leggen naar Zagreb. Wij hebben nu weet van 40 fans die op die bepaalde vlucht zullen zitten en 18 daarvan hebben positief op ons aanbod gereageerd", aldus Erik Reynaerts, voorzitter van 1895, bij Voetbalkrant.com. "Ik ken ook geen enkele vlucht van Ryan Air - en het is de enige die op dat moment naar Kroatië vliegt - die 400 man tegelijk kan vervoeren."

"Het gaat 'close' worden"

Hoeveel het er nu precies zullen zijn, weet ook Reynaerts niet. "Het kunnen er honderd zijn, maar wij weten alleen van die 40. We weten dat het sowieso 'close' gaat worden. Voor ze de luchthaven gaan uit zijn, zal het al 16u zijn en dan nog 135 km met de bus. Als het vliegtuig vertraging heeft, zal het al een probleem worden. Maar goed, die mensen hebben die vlucht zelf geboekt. En als ze op de site van de Kroatische bond hadden gaan kijken, konden ze zien dat er wel meer om 18u gespeeld werd. Er heeft trouwens nooit officieel opgestaan dat het aanvangsuur 20u45 zou zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties