Geudens: "Periodetitel houdt druk van ketel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Geudens: "Periodetitel houdt druk van ketel"
Foto: © SC

In de Belgacom League worden de krachtverhoudingen stilaan duidelijk. Bovendien mag de leider dit weekend de eerste periodetitel vieren. Voetbalkrant.com ging eens luisteren bij de kandidaat-winnaars. "Een periodetitel houdt de druk toch van de ketel", aldus Kevin Geudens.

Door Cédric De Volder

Momenteel lijkt KAS Eupen op weg om de eerste periodetitel zonder al te veel moeite op zak te steken. Toch zijn ze in de Oostkantons beter op hun hoede. Met Moeskroen-Péruwelz, Antwerp FC, STVV en KVC Westerlo zijn de kapers immers talrijk. “Al vrees ik dat we net te kort zullen schieten”, bekent Kevin Geudens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Westerlo is de voetbaljaargang nochtans uitstekend gestart. De Kemphanen zijn nog steeds ongeslagen, maar kwamen tot drie keer toe niet verder dan een gelijkspel. “We kijken dan ook met een zeer positief gevoel terug naar de afgelopen weken”, gaat de middenvelder verder. “We kunnen stellen dat Westerlo mee is met de kopgroep. Al blijft het domme puntenverlies in sommige matchen toch een beetje op de maag liggen.”

"Tot laatste ogenblik meestrijden om promotie"

De ex-speler van onder meer KV Mechelen en Geel beseft dan ook dat het moeilijk wordt om zich komend weekend tot ‘beste starter’ te kronen. “We hebben ons lot natuurlijk niet meer in eigen handen. En net daarom vrees ik dat we te kort zullen schieten. Maar laat ons eerst zorgen dat we de wedstrijd tegen WS Brussels te winnen.”

Toch blijven de geelhemden razend ambitieus. “Het is ons doel om tot het laatste ogenblik mee te strijden om de promotie”, besluit Geudens. “Een eindronde is dus het absolute minimum en dan is het één kans op vier, hé. (lacht) Of zo’n periodekampioenschap leeft in de kleedkamer? Ja, een periodetitel houdt toch de druk eventjes van de ketel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties