Reactie Nuytinck: "De mensen weten niet wat er allemaal speelt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 75 reacties
Nuytinck: "De mensen weten niet wat er allemaal speelt"
Foto: © SC

Bram Nuytinck kreeg woensdag een basisplaats tegen Olympiakos na zijn verwijdering uit het team. De verdediger komt uit een heel moeilijke periode: "Ik heb dingen gelezen op internet die regelrechte onzin waren."

Nuytinck werd na een mindere seizoensstart uit de ploeg gezet ten voordele van Chancel Mbemba. De Nederlander liep er de laatste tijd bij als een donderwolk, maar zegt zijn redenen te hebben. "De mensen weten niet wat er allemaal speelde", aldus Nuytinck. "Je moet het accepteren als de coach je op de bank zet, maar wat er allemaal geschreven werd: soms regelrechte onzin."

"Ik ben gewoon blij dat ik weer speel en het klinkt als een cliché, maar ik doe altijd mijn best. Ook vandaag en ik ben redelijk tevreden over mijn eigen spel. Dat we verloren met 0-3 stemt me uiteraard niet blij. Het was vooral dat we zelf onze kansen niet afmaakten."

Dat Aad de Mos de relatie tussen hem en John van den Brom verzuurd noemde, was slechts een deel van de onzin. "Er is geen probleem tussen de coach en mij. Er zijn andere zaken die spelen, privé ook. Ik heb dat allemaal besproken met de coach en dat blijft gewoon binnenkamers. Dit was de moeilijkste periode uit mijn leven, maar je moet het aanvaarden."

Voor Nuytinck was het bankzitten ook iets nieuws. "Kijk, voor mij is het de laatste jaren altijd in stijgende lijn gegaan: goed spelen, interesse van veel clubs, aanvoerder van Oranje, een transfer naar Anderlecht, kampioen geworden... En dan beland je ineens op de bank, een situatie die ik nog nooit kende. Ja, het was de moeilijkste periode uit mijn leven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties