Reactie Vossen: "Weinig bruikbare ballen in eerste helft"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Vossen: "Weinig bruikbare ballen in eerste helft"
Foto: © SC

Racing Genk won met het kleinste verschil van het Zwitserse Thun en had het vooral in de eerste helft moeilijk. Jelle Vossen stond op een eiland, maar kon in de tweede helft toch een belangrijke goal meepikken.

Sander De Graeve in Genk

Genk had het niet onder de markt met de Zwitsers, zeker niet in de eerste helft. "Het was allemaal een beetje onzuiver en onzeker. Het was niet makkelijk, ik kreeg weinig bruikbare ballen en dan heb je mensen nodig die aansluiten. Dat vond ik wat ontbreken in de eerste helft. We hoorden ook al wat geroezemoes op de tribunes."

Na de goal van Gorius liep het beter. "We gingen iets ontspannender spelen en waren op het middenveld meer baas." Het tweede doelpunt was een echte Vossen-goal. "Als jij dat zo wil noemen, ja. Het was belangrijk om op het juiste moment voor de man te komen. Het was een geweldige actie van Anele."

Köteles was opnieuw erg belangrijk. "Laszlo zit in een fantastische periode. Laat ons hopen dat hij dat nog even volhoudt. Hij heeft opnieuw enkele goeie reddingen gedaan. Dat geeft vertrouwen aan de ploeg, die wetenschap dat er een doelman achter je staat die ballen pakt."

Kiev liet punten liggen, erg belangrijk voor Genk. "We kunnen misschien met wat meer rust spelen. We moeten nog altijd onze eigen wedstrijden winnen zodat we niet naar de anderen hoeven te kijken."

Vossen kwam niet graag terug op zijn niet-selectie bij de Rode Duivels, maar zit er wel mee in zijn maag. "Ik ben natuurlijk ontgoocheld, dat is logisch. Als je hoort dat Benteke geblesseerd is, krijg je toch hoop. Ik speel elke match 90 minuten en dan is het jammer dat ik er niet bij ben. Ik legde er ook al negen in, in dertien wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties