Rednic: "Verdedigende middenvelders te traag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Rednic: "Verdedigende middenvelders te traag"
Foto: © SC

Kersvers Gent-coach Mircea Rednic kon deze week voor het eerst zijn nieuwe groep aan het werk zien op training. Hij maakte een scherpe analyse en merkte meteen al enkele mankementen op en zal Asare definitief doorschuiven naar het middenveld.

Het individuele spel moet eruit volgens de oefenmeester. "Tijdens de wedstrijden die ik zag, zag ik geen ploeg. Te veel spelers speelden veel te individualistisch. Dat moet ik erin krijgen. Ik zeg niet dat ze de beste vrienden moeten zijn met iedereen hier op het oefencomplex, maar we hebben hetzelfde doel en als we in groep zijn moeten we één familie vormen. Ze moeten hun kwaliteiten ten dienste van de ploeg stellen."

Hij ziet ook problemen in de defensie. "Ik geloof in deze groep, deze groep heeft kwaliteiten om iets te bereiken. Sleutelspelers? Die hebben we ja, in de aanval en de flanken. In de verdediging niet, ik was zelf verdediger en ik zie dingen. Maar we werken eraan."

"Ik reken op de motivatie van Rafinha"

Rednic ziet in Asare alvast meer een middenvelder dan een verdediger. "Door de blessure van Maréval zal ik daar Rafinha opstellen. Ik weet dat hij dit jaar nog niet speelde, maar ik reken op zijn motivatie. Ik zei hem: 'speel goed en je blijft in de ploeg.' Asare kan ons veel bijbrengen, maar is geen linksback. Ik zie hem eerder centraal of links op het middenveld."

Hij ziet hem centraal acteren wegens hetzelfde manco bij zowel Neto als David Hubert. "Vooral zijn snelheid is belangrijk. De twee verdedigende middenvelders die we nu hebben zijn te traag en hebben te weinig techniek. Ze scoorden ook niet vaak."

"Spelers moeten prestaties willen neerzetten, niet enkel blij zijn om in de kern te zitten"

Hij vindt dat er ook enkele spelers met een gebrek aan ambitie kampen en laat al vallen dat er versterking moet komen. "Er moet nog wat versterking bij. Er zijn spelers die hier al drie, vier jaar zijn. Ze zijn het gewend van hier te zijn. Van nieuwkomers verwacht ik dat ze naar hier komen om prestaties neer te zetten. Niet enkel om in de kern te zitten en te trainen. Misschien is het niet enkel een gebrek aan ambitie, maar ook aan vertrouwen en resultaten. Ik hoop dat het gaat verbeteren, dan is iedereen tevreden."

De doelman blijft alvast staan. Verder komen er wel wat wijzigingen. "Ik praatte met Jack (Munaron, nvdr.), Boeckx blijft staan. Ik ga sowieso spelers wisselen, neen niet roteren (lacht). Ik ga wisselen tot ik mijn typeploeg heb."

Vooral in het middenveld heeft de Roemeen veel spelers ter beschikking, die gaan zich moeten bewijzen. "Ik wil snel voor het doel van de tegenstander komen, met drie of vier passen moeten we er staan. Ik wil progressief spel, met passes achteruit of in de breedte komen we er niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties