Van Veldhoven: "Voeling met top zes niet verliezen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Van Veldhoven: "Voeling met top zes niet verliezen"
Foto: © SC

KV Mechelen had afgelopen weekend opnieuw het geluk niet aan haar zijde. Ondertussen wordt het echter wel tijd om te oogsten Achter De Kazerne. "Nu moet het gebeuren als we de voeling met de top zes niet willen verliezen", is Harm Van Veldhoven ambitieus.

Door Cédric De Volder

KV Mechelen puurde de afgelopen weken amper acht puntjes uit negen wedstrijden. Harm Van Veldhoven beseft dan ook als geen ander dat de balans niet bepaald naar de positieve kant overhelt. “In mijn ogen hebben we de laatste weken niet altijd het geluk aan onze zijde gehad”, aldus de oefenmeester van Malinwa in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar je mag niet vergeten dat we het gros van de topclubs al in de ogen hebben gekeken.”

De komende weken kruist Mechelen de degens met Cercle Brugge, KV Oostende, OH Leuven en Sporting Charleroi. Eén voor één haalbare kaarten? “Ik hoop dan ook dat de jongens een serietje kunnen neerzetten”, gaat de coach verder. “Ik wil echter geen aantal op die wedstrijden plakken, maar we moeten wel oogsten als we de voeling met de top zes niet willen verliezen.”

"Media creëren voedingsbodem voor ontslagen"

Zo’n slechte seizoenstart kan nochtans inwerken op een kleedkamer. Ook vorig seizoen bij Cercle zag je week na week hoe de kopjes dieper gingen hangen. “Ik voel alleszins geen spanningen in de spelersgroep. Integendeel: de honger om te bewijzen dat Mechelen een sterk elftal heeft is net groter dan ooit. Al beseft iedereen wel dat het de voorbije weken niet goed genoeg was. Pas op, vorig seizoen waren we ook op achtervolgen aangewezen. We zijn deze situatie wel gewoon.” (lacht)

Kan Van Veldhoven de slaap echter nog vatten? Het Belgische trainerskerkhof groeit de laatste weken immers gestaag. “Ik besef maar al te goed dat acht puntjes niet veel is, maar extreem weinig is het ook niet”, klinkt de Nederlander strijdvaardig. “Ik voel nog steeds het vertrouwen van de volledige club. De media werken die ontslagengolf bovendien een beetje in de hand. Door over potentiële ontslagen te berichten, wordt er namelijk een voedingsbodem gecreëerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties