Wie gaat van de beker nog een doel maken?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Wie gaat van de beker nog een doel maken?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA gaat de verliezende bekerfinalisten niet meer toelaten tot de Europa League. Vroeger konden ploegen die de beker verloren toch nog in Europa terechtkomen als de winnaar reeds geplaatst was. Het vrijgekomen ticket zou dus naar de competitie gaan.

Door Sander De Graeve

Teams zouden dus wel eens de beker nog stiefmoederlijker gaan behandelen dan nu al het geval is. Het credo 'De beker is de kortste weg naar Europa' gaat immers maar voor één team meer op. Het lijkt dus geen slecht idee om meteen heel de bekercompetitie te gaan hervormen.

Dé charme van de Engelse FA Cup is immers het onvoorspelbare aspect. In België worden de eersteklassers in hun eerste ronde beschermd via de geleide loting. Gevolg: momenteel zit er amper één team uit een lagere afdeling, Westerlo, nog in de beker.

Derde- en vierdeklassers die erg ver geraken zijn eerder een uitzondering dan de regel. Gevolg: supporters krijgen wedstrijden als Lokeren - Zulte Waregem te zien in de latere rondes. Affiches die met wat geluk zes keer op de kalender kunnen staan. Eenheidsworst dus.

Een Anderlecht - Club Brugge in de eerste ronde heeft ook zijn charme, net als het lokale volksfeest wanneer een ploeg als Lyra de halve finale bereikt. Vandaar deze warme oproep, verander de loting en ga voor het onvoorspelbare en het spektakel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties