Reactie Henkens: "Zei tegen Milos: 'Ik leg hem over de muur'"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Henkens: "Zei tegen Milos: 'Ik leg hem over de muur'"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kop is eraf voor Waasland-Beveren. Het kon tegen KV Oostende eindelijk de eerste overwinning op het conto schrijven. Robin Henkens zette zich bij een vrije trap achter de bal en krulde hem knap voorbij Berthelin.

Sander De Graeve in Beveren

We kregen een enthousiaste Robin Henkens voor de bandrecorder. "De ontlading is enorm. Zeker omdat er vooraf zoveel druk was, vooral van jullie uit. In de groep viel die druk nog mee. We namen de partij meteen in handen en grepen Oostende bij de keel. We hebben van in het begin laten zien dat hier niets te rapen viel."

Zijn vrije trap mocht er alvast zijn. "Het brak de match open en maakte het wat makkelijker voor ons. Die goal viel op het juiste moment. We kregen net het publiek wat tegen." Henkens begrijpt de supporters. "Ze willen natuurlijk kansen en goals zien, daarvoor komen ze naar het stadion. Als groep hebben we er goed op gereageerd."

Maric neemt normaal gezien de meeste vrije trappen voor zijn rekening, maar deze keer mocht Henkens trappen. "Ik sta samen met Milos en Ivan (Trickovski, nvdr.) op het lijstje. Ik voelde me goed en zijn tegen Milos dat ik hem wel over de muur zou leggen."

Volgens De Boeck had Waasland-Beveren enkel een zege nodig om echt vertrokken te zijn. De kleedkamer deelt die mening volgens Henkens. "Die gedachte heerste al in de kleedkamer. We waren er al enkele keren kort bij. Nu hadden we wel eens geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties